22.1.2015

Om nattlampa

Kevin har börjat klaga "Minä ser inte!" när man släcker lampan på kvällen. Jag tror inte att han är rädd för mörkret (ännu åtminstone) men jag vet inte riktigt varför han börjat bli störd på att det är mörkt när man ska sova.

Vi har en liten nattlampa i eluttaget brevid hans dörr men nu funderar jag om man borde skaffa en som lyser upp lite mer. Kan man liksom ha igång dem hela natten eller lönar det sig att gå och släcka lampan när barnet somnat? Hur gör ni? Och hurdan lampa kör ni med?

Ikea Spöka


8 kommenttia :

 1. Evald har också sagt så. Jag har bara svarat att det är meningen, för nu ska du sova. Han är inte heller rädd, då skulle det ju vara annat. Vi har ingen nattlampa ens. Det är kolmörkt med mörkläggningsgardiner och dörren stängd.

  VastaaPoista
 2. Flickorna har ett sådant spöke i sitt rum på hela natt. De vill inte att det ska vara för mörkt, de är tryggt med lite ljus . Jag rekommenderar den.

  VastaaPoista
 3. Vi har också haft just dendär Spöka-lampan redan en längre tid, den är lätt att ta med också så har hon nåt bekant med sig om hon ska övernatten någonstans. Vi hade ju julbelysning, som vi släckte sen när hon somnat och bytte dem nu till Led-lampor från Tiger (10€, kolla min Instagram). Vi har stängt dem också men en natt steg hon upp själv och gick i lägenheten och bad sedan att få lamporna på. Konstigt. Så vi har låtit dem vara på nu natten igenom.

  VastaaPoista
 4. Spöka skaffade vi också åt E när hon flyttade till eget rum och är supernöjd med den. Enkel att använda och så får man själv välja vilket sken som passar bäst. Eller så kan man ha disco och låta den ändra färg hela natten, men det kanske blir lite distraherande. Vi brukar ha på den hela natten för att lätt hitta henne och napparna i sängen. Söt är den också där den bor under hennes säng :)

  VastaaPoista
 5. Jag kör Irislights slinga som vi har på till dottern somnat, sedan släcker vi den. Har fungerat bra. Har en som inte lyser så starkt.

  VastaaPoista
 6. Vi har en lampa från Ikea, som ser ut som en blomma och i den har vi en svag ledlampa som hon vill ha på medan hon sover..den blir inte varm och är inte superljus! När hon sedan kommer in till oss så har ju inte vi någon lampa men hon sover säkert tryggare då. Någon gång har jag gått in och släckt hos henne och det är inga problem, hon är inte mörkrädd men tycker väl att det känns bättre med en lampa tänd.

  VastaaPoista
 7. Hej! Skrev redan tidigare, men tydligen ville den inte spara mitt svar :)
  Gro Clock är en sjukt bra idé - ger nattlampehjälp och lär barnet klockan samtidigt:
  https://tovela.wordpress.com/2014/05/12/gro-clock-at-barn-som-har-tendens-att-stiga-upp-for-tidigt/

  VastaaPoista
 8. Tack för era kommentarer!

  Hmm… Ja frågan är att ska man nu vänja honom med en nattlampa när han egentligen inte tycks vara rädd. Svårt… No stay tuned så får ni veta hur det blev. :)

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!