27.4.2015

Antiperspirantskräcken

Det händer med jämna mellanrum att jag blir riktigt rädd. Rädd för alla kemikalier som vi utsätts för. Enklast vore ju att bara blunda och leva med det eftersom det verkligen finns så mycket skit runt oss som vi utsätter våra kroppar för. Hur kan man någonsin undvika allt? Men känns det överväldigande så kan man ju alltid ta ett litet steg i taget. Gör en förändring åt gången.

Den senaste tiden har jag funderat på deodorant (närmare sagt antiperspirant) och det faktum att nästan alla antiperspiranter innehåller aluminium. ALUMINIUM!!! Det har jag trottat i mina armhålor helt frivilligt i snart tjugo år. Usch.

Aluminium täpper till porerna så att svetten inte kommer ut. Vilket ju är bra om man inte vill svettas, men mindre bra för kroppen i överlag, det finns ju en orsak till varför vi svettas, för att bli av med slaggprodukter till exempel. (Läs mer t.ex. här)

Redan för en tid sedan köpte jag en aluminiumfri deodorant på apoteket, men när man är van med giftbomberna till vanliga deodoranter så känns den inte så värst bra. Jag luktar nog svett ungefär efter en halv dag fast jag bara varit hemma och inte gjort något speciellt. Så jag har fortfarande aluminium i armhålorna inne i veckan och på veckoslutet får armhålorna vila och då får jag lukta lite. Men jag skulle definitivt villa bli av med antiperspiranten.

Orsaken till varför jag nu skriver om detta är att jag stötte på otroligt fina blogginlägg av Caroline. Hon har gjort egen deodorant och testat saltsten i armhålorna. Nu har jag bestämt att jag också ska testa andra alternativ. Acos deodorant innehåller ju fortfarande kemikalier men är kanske ett steg åt rätt riktning. Hoppas bara det inte blir en stekhet sommar, då ber jag redan om ursäkt för att jag luktar lite. Hehehe.

En liten del av vår deodorantsamling.

Acos deodorant håller nog inte 24 timmar för mig. Men kanske en halv dag.5 kommenttia :

 1. Tack för att du länkade och kommenterade på min blogg. STOR KRAM och all lycka till dig! :)

  VastaaPoista
 2. Det är faktiskt sjukt hur mycket shit man verkligen sätter i sig på olika sätt. Man borde visst börja lite tänka på saken. hmm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo det borde man. Om konsumenterna bara konsumerar utan att ifrågasätta så blir det ju aldrig någon ändring på saker.

   Poista
 3. Pröva Madaras deodorant (har också andra härliga, naturliga produkter). Har kommit fram till att kroppen kräver lite tid att anpassa sig till den nya produkten men sen svettas man inte så mycket mera. Eller så upplever jag det åtminstone. :)

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!