14.4.2015

Resetipset: Badhotell

Jag har inget minne av att jag skulle ha varit på ett badhotell någonsin. Visst har jag varit i olika vattenparker när jag var liten men oftast kanske övernattat i husvagn.

Att vara på Eden var helt perfekt för oss. Otroligt lätt med ett litet barn. Vi satsade lite och bodde i en svit med två stora rum, två badrum och en bastu. Det var väldigt bra så fick alla sin sovro, eftersom Kevin sov i det ena rummet och vi i det andra. Det fanns också utrymme för lek.

Det fanns lite extra treats på rummet när vi anlände. 

Inte så hemskt modernt men rummen var rymliga. Kevin sov i det här större rummet eftersom vi ville ha rummet med minibaren och ytterdörren.

Det fanns mängder med intressanta saker för Kevin på hotellet. Det fanns ett rum fullt med olika spel. Där satt han och "körde bil" hur länge som helst. Det fanns också två olika lekrum, ett med klätterställning och bollhav och ett annat med leksaker.

"Bilarna utan hjul" kallade han dessa.

En gång körde vi på riktigt men annars satt han bara och lekte att han körde.

Ena lekrummet.

Man kunde klättra.

Och bada i bollhavet.

Men simmandet var nog det roligaste. Vi var två nätter på hotellet och jag tror vi var fyra gånger och simmade. Kevin har alltid varit ganska försiktig och rädd men under den andra gången åkte han redan en liten vattenrutschbana. Han fullkomligt älskade barnpoolen.


Det fanns två barnpooler, en stor pool där det varje jämna timme kom vågor, en utepool (så coolt att simma ute när det var kallt och varma poolen ångade), tre jacuzzin varav en med 37gradigt vatten och en iskall liten pool. Det fanns massor olika vattenrutschbanor. Kevin åkte i den minsta och vi föräldrar turvis i den största. Jag ville åka om och om igen i en av de stora. Kände mig som ett barn igen.

Det var så lätt när man bara tog på sig badkläderna på rummet och gick ner till poolen.

För oss vuxna fanns det spa och vi båda gick på massage. Det fanns också ett gym som 3jorn gick till några gånger.

Massaaaaaaage….

Det enda dåliga var egentligen det att eftersom vi var på hotellet mitt i veckan och det inte var högsäsong så var den "riktiga" restaurangen stängd. Man fick nog mat från grillrestaurangen, men inget hälsosamt. Det var egentligen inte så sjukt farligt eftersom vi var där så kort tid. Ena dagen åkte vi till Nokia och åt på en kinesisk restaurang.

Ibland fick han myror i byxorna.

På kinesisk restaurang.

Kevin var helt ljuvlig. Han var så himla medgörlig under hela resan. Lite gnäll blev det i bilen i bland men inget vrål. Tog lite på två timmar att köra från Helsingfors.

Det känns som man äntligen kan göra en massa saker med honom när han förstår så mycket. Det där galna yrandet är liksom över. Vi kunde äta på restaurang vilket vi inte sysslat med så värst mycket tillsammans med honom. Det var inte heller så noga med mattider och han sov ingen dagssömn under dagarna vi var där. Han uppskattade helt tydligt resandet och hotellivet. Känner att vi ska göra något liknande under vår sommarsemester.

2 kommenttia :

  1. Vi var ju också på HolidayClub badhotell tre nätter under vår vintersemester och det var helt perfekt! I synnerhet som vi ännu kunde skida och bada så det blev aldrig tråkigt för någon. Lekrummet på vårt hotell var inte lika fint som de här, men Hubbe gillade ändå :) Och bassängerna och rutchbanan var succé för hela familjen. VI tog också en svit och det var nog så skönt att kunna ha Hubbe i eget rum på natten. Det blir nog garanterat badhotell för oss också på nytt i framtiden!

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!