27.4.2015

Vlog: Tårar och snörvel (förlåt)

Mitt andra vlog-inlägg är här. Funderade länge på om jag ska publicera det eller inte, men sen tänkte jag att what the hell, varför inte.

Det är tungt att bete sig normalt när man är bland folk, lättast är det om man gör något så att man inte måste stanna upp. Men hemma är muren lägre, och när jag är ensam så brister den helt. Försöker ändå hålla god min framför Kevin, men när man är ensam så behöver man inte göra det. I dag var en sådan dag.

14 kommenttia :

 1. Höh, stakin! Men hördu ,har du stolt för mycket krav för dig själv? Man behöver ju int vara perfekt på allt..nu också hackat du ner dig själv för att du mår dåligt- det är ju inte särskilt snälla mot Cia, eller hur? Så var snäll mot dig själv och ta det lungt. Om du är trött och int orkar busa runt med Kevin så kan du fast ta honom brevid dig och så ser ni på paddan tillsammans fast hela kvällen. Tänk så härligt att få gosa med sin mamma hela kvällen. Styrkekram!

  VastaaPoista
 2. Du känner inte mej28.4.2015 8.39

  Be inte om ursäkt! Nu har du en jobbig period men det ska man inte behöva be om ursäkt för, tycker jag. Kan vara bra att ventilera sina känslor så här som du gör, tufft gjort! Jag har inte genomgått någon depression så jag vet inte vad jag ska säga. Men, jag vill också att du ska må bra. Styrkekram!

  VastaaPoista
 3. Tack för att du delar med dej! Hoppas att medicinen snart börjar hjälpa eller att du hittar en som passar och hjälper dej! Och att du snart blir bättre. Min mamma har många ggr sagt till mej och min syster hur dåligt samvete hon har för att hon ständigt var så trött och hade noll ork att tex leka/göra saker med oss då vi var små (inte pga depression, men av fibromyalgin som gjorde att hennes kropp ständigt var sjuk och hon hade värk), hon känner att hon bara låg på soffan eller golvet (med oss) medan vi lekte vid sidan om. Nu som 25åring och tänker tillbaka så kan jag konstatera att jag har ett väldigt fint minne av barndomen. Tänkte aldrig på hur dåligt hon mådde, utan bara det att hon alltid var där. Varken jag eller min syster har "tagit skada" av det och känner att vi hade en bra barndom, trots att mamma ännu kan ha dåligt att vara. Det här är ju inte samma sak. Men kanske kan tänka mej att tankarna och känslorna kan vara lite lika. Huvudsaken är att Kevin vet att han har en mamma som älskar honom <3 Kram till dej!

  VastaaPoista
 4. Jag blir så ledsen när jag hör dina tankar. Så många har jag suttit i samtal med andra som känt som du och tänkt samma tankar. Först och främst Cia, be inte om förlåt när du mår dåligt eller gråter! Det är tillåtet att må dåligt, trots att man har bra familj, vänner och jobb! För det andra tror jag inte alls Kevin kommer ha en dålig barndom för att du just ju är trött och ledsen. Han har en stor och kärleksfull familj och det vet han nog! Men förstår att du just nu inte känner att du ger honom det han behöver, men tro mig, han kommer inte må dåligt av sin barndom bara för att du nu mår dåligt!
  Hur skulle det vara om du ber om sjukskrivning av läkaren nu när du ska dit? Kevin fortsätter på dagis men du får tid hemma att bara sova, vila, göra ingenting. Sova och äta och friskt luft är jätteviktigt vid utbrändhet/depression, fast det är just det man ofta har problem med. Jag förstår också att jobbet på sitt sätt distraherar tankarna oh har mab ett bra jobb med bra typer kanske det känns konstigt att vara hemma, men det är just för att ta bor ett till "måste" i vardagen.
  Sedan brukar jag även påminna om att oftast har det tagit en ganska lång tid för personen att må dålig-bli sjuk, och även om det inte kanske alltid tröstar, tar det faktiskt lika lång tid att bli frisk, så stressa inte.det går långsamt men det blir bättre. Jag har sett detta så många gånger och man blir bättre!! Jätte stor kram till dig!

  VastaaPoista
 5. Kram och känn ingen skam över hur du mår. <3 Jag känner inte dig men tänker på dig och sänder att styrka, kärlek och lycka via tankens kraft. Jag hoppas idag är en bättre dag för dig och att alla pusselbitar snart är på plats och du kan njuta av våren. ""ja visst gör det ont när knoppar brister, varför skulle annars våren tveka..."

  VastaaPoista
 6. Massor med styrkekramar åt dig! Jag har genomlevt en depression, och jag vet SÅ den känslan som du beskriver. Skuldkänslorna, hopplösheten...Men kom ihåg: depression är inte ett val! Därmed kan du inte heller kräva av dig själv att bara "bli bra" mitt i allt. Jag hoppas så att du hittar rätt medicinering och vård. Det bllir bra, jag lovar!

  VastaaPoista
 7. Mina modiga starka vän! Du är det finaste som finns. <3 <3 <3

  VastaaPoista
 8. Tack för alla fina kommentarer. I dag var igen en skitdag. Suck.

  VastaaPoista
 9. Fint av dej att skriva och berätta hur du mår och hur du känner dej. Jag tror att många går omkring och mår ganska dåligt men kanske inte vågar berätta om det. Tycker det inte är ngt att skämmas över eller att be om ursäkt för. Själv har jag också stundvis varit nere i djupa svackor(kanske berättat ngt om det då när jag ännu bloggade) och det som jag fick mest hjälp av var att tala med ngn professionell på reguljär basis. I finland finns det väl understd attfå till det, till skilnnad från här i sverige. För annars kan det ju bli ganska dyrt. Var och en får ju själv leta sg fram till det som funkar bäst för en, det som fungerar för en kanske inte alls fungerar för den andre. jag märkte personligen att jag behöver ”skära ner” allt ”extra” i livet och verkligen fokusera på det som jag gillar och älskar. Därför blev det inget mer bloggande förmin del, jag kände att det åt upp för mycket av det andra jag vill göra i livet. Vara med barnen, träna,och så mitt intresse för kost. Sen tar jag hjälp av utomstående för allt som är möjligtoch för att avlasta i vardagen; städhjälp till exempel. Och så har jag varit tungen att erkänna åtmig själv att jag inte alls är den där sociala typen som jag trodde jag var och som dagens samhälle förväntar sig att man skall vara. Jag trivs ganska bra förmig själv, i tystnad de facto och detär inget fel på det.
  Skippa alla”måsten” och alla ”heliga kon” – vad jag menar är sådant som det outtalat ”skall vara” i vissa situationer. Valborg skall firas på ett visst sätt och thats it. Eller till julen skall det bakas och pyntas. Eller födelsdagar skall firas på ett visst sätt. ”heliga kossor” som man absolut inte skall bryta mot. fuck it tänker jag med det också – gör hur man vill där också, minska på stressen och ”så här skall det vara” faktorerna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm dina insikter om dig själv låter ganska bekanta. Tack för din kommentar. Jag jobbar på att hitta energi till att ens göra det jag gillar.

   Poista
 10. Snigeln Harald/ Linda6.5.2015 12.06

  Voj nej, tråkigt att se ett såhär sorgset inlägg. Jag känner ju inte dig, men önskar ju inte åt nån att må dåligt och vara lessen, och tycker du verkar vara en bra typ - hoppas du får hjälp att komma över den här svackan, för ibland kan det vara kråtigt att komma ur på egen hand. Jag själv har inte varit deprimerad, eller haft ångest, men när livet känns skit så försöker jag komma ihåg att det är fråga om en tid, nångång vänder det ju. Och det brukar kännas bra att försöka minnas det, att man måste uthärda den här perioden, men att det sen kommer att vända och solen skina igen. Och så tycker jag också, som nån skrev, att du verkar ha helt onödigt höga krav på dig själv - man har rätt till att känna precis som man känner, man mår bara sämre av att förringa sig själv.

  VastaaPoista
 11. Voi äschdå.

  Jag märkte mycket i videoinlägget att du anklagar dig själv. Be inte om ursäkt, det är okej att må dåligt. Ingen fiffig människa dömer dig och säger att du inte få må dåligt, känslor är individuella och därmed är det också individuellt vad som får oss att må dåligt.

  Hoppas du får lite solsken i din vardag och du kan så småningom se det fina i dig själv som dina nära och kära gör. Du är tillräcklig, du bara har inte märkt det ännu. Och jag är säker på att du är världens bästa mamma till din son också. Mammor behöver inte vara perfekta människor för att vara perfekta mammor.

  Sköt om dig Cia

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!