20.5.2015

E-post - något av det onödigaste som finns

Alltså e-post är nog det onödigaste som finns. Enda e-posten jag får är olika marknadsföringsmail och ibland mail om kommentarer på bloggen. That's it.

Jag får alltså massor reklammail. Jag försöker avbeställa och ta bort mig från olika listor but they just keep coming. Och det bästa är att någon tant med samma namn som jag har tydligen tror att min e-postadress är hennes eftersom jag har börjat få en massa underliga orderbekräftelser och avslag på låneansökningar och annat skumt. Och tydligen får jag nu en massa av hennes reklammail också. ARGH!

Är e-postens tid över? Jag själv sköter all privat kommunikation via FB och What's app. Till jobbets e-postlåda får jag ännu riktig mail som är menad till mig. JESS!
6 kommenttia :

 1. Som studerande, inom jobb eller om man driver nåt sorts företag eller organisation så är det väl absolut nödvändigt med email - i och för sig är åtminstone ÅAs email-program väldigt bra på att hålla bort skräppost, så där finns det inget att störa sig på.. Av bara privata skäl (då man använder hotmail, gmail etc) blir det ju mest skit man får i inboxen, men nog dyker det upp viktiga/intressanta mail nån gång då och då för mig.. :) Så jag funderar nu åtminstone inte på att ta bort min email, eftersom jag behöver den av "semiprivata" skäl eller hur man ska säga, alltså då jag inte kan framföra mitt ärende över facebook/whatsapp :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii jo som sagt så får jag de enda "riktiga" mailen till min jobbets e-post. Men också det har minskat eftersom så mycket kommunikation sköts via FB. Men den privata postlådan gör mig bara deprimerad. Bara reklam så långt ögat kan nå :( Fast sen när ni kommenterar så blir jag himla glad för då får jag e-post om det :D Så tack för kommentaren.

   Poista
 2. Man ska aldrig unsubscriba! Då vet de att e-postadressen existerar och den är värd mycket - de kan sälja den till andra spämmare. Då får du bara mera skräppost. Man ska ha vettig spämfilter redan på sin mailserver och också aktivt uppdatera sina egna lokala filters, så går det bra. Och de där lånrelaterade mejlen är också späm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OUNOUUUU! Fast jag tycker att jag inte får så mycket "riktig spam" utan epost från alla olika firmor som jag någonsin varit kund hos. Och fast jag avbeställer så kommer det ändå tusen sådana reklammail. Suck.

   Poista
 3. Tänkte börja protestera, men när jag läste vidare insåg jag att du har en poäng där. Min begynnande protest berodde på att e-post är ett väldigt viktigt verktyg för mig på jobbet/i mina jobb. Men det där med privata mail stämmer, det har blivit mindre och mindre av dem. Hursomhelst vill jag ha kvar den privata e-posten också. Det funkar bra att klassificera oönskade avsändare som skräppost. Men jag slutade faktiskt använda min första privata e-postadress i tiderna för att den blev totalt översvämmad av spam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo visst skulle det vara roligt att få ett privat "riktigt" mail någon gång. Fast å andra sidan så inte skriver jag helelr mail åt någon nuförtiden :P Kanske jag ska börja märka grejer som skräppost istället för att försöka avbeställa.

   Poista

Roligt att du kommenterar!