24.7.2015

Badhotellen Caribia vs. Eden

Om inte Muminvärlden gjorde mig lite nervös så gjorde vårt hotellboende det! Vi hade bokat ett standardrum på Caribia, vilket betydde att vi sov tätt inpå varandra. Det är något vi inte är vana med i vår familj.

Vi har tidigare varit på badhotell, då i Eden. Då bokade vi en svit så att Kevin fick ett eget rum att sova i och så att vi kunde ha lampor på efter att han lade sig. Nu missade man ju hela fina sommarkvällen när man gick i säng vid 21. Men å andra sidan var det ganska avslappnande och skönt att gå i säng så tidigt.

"Måst man vakna?"

Sovandet gick alltså väldigt bra., Kevin sov i hotellets resesäng och ville inte ens vakna den första morgonen. Jag hade öronproppar så jag inte blev störd av de andras ljud. Vi alla sov nog ganska bra.

Spegeltak.

Jag tänkte göra en snabb jämförelse mellan Caribia i Åbo och Eden i Nokia (där vi var i våras). Eden vinner med hästlängder så jag rekommenderar att åka dit. Varför?

- I Caribia fanns endast en barnbassäng, resten var 130 cm djupa. Det harmade lite familjen vi reste med som hade lite äldre barn. I Eden fanns två barnbassänger plus att stora bassängen var grund i ena ändan. Nu i Caribia hände det två gånger att ett barn bajsade i barnpoolen och då måste ju alla bort. Det fanns inte så mycket passligt för treåringarna när den var stängd i två timmar för rengöring.


- Vattenrutschbanorna var bättre i Eden.

- Den enda lunchen man fick på Caribia var från Hesburger eller Kotipizza. Börp. Inte ens ett café med smörgåsar eller dyligt fanns det. I Eden fanns en restaurang som nog hade hamppare och franskisar, men också annat.

På hotellets restaurang.

- Den riktiga restaurangen testade vi aldrig i Eden eftersom den var stängd inne i veckan under lågsäsong. På Caribia fanns restaurangen Havanna som vi måste vänta sjukt länge på att få beställa vår mat fast det var halvtomt. Det uppskattas inte när man reser med barn.

- Personligen tyckte jag mer om lekrummen i Eden. Det fanns mera och mångsidigare stuff där.

- Den ENDA som var bättre på Caribia var lekhörnan vid morgonmålet.

Och vår utsikt från Caribia…….. Voi herregud ändå…… :(


Andra kvällen åt vi middag i Åbo med hela konkkaronkkan. Det blev italienskt.

Efterrätt.
Men det var alltså en succé för vår familj fast jag är lite besviken på själva hotellet. Tur att vi hade bra sällskap och även annat program än att bada.

3 kommenttia :

 1. Caribia råkar ligga sådär passligt intill studentbyn också där det kanske kan vara smått stökigt ibland. Fast vet inte om det är något som stör hotellgästerna, för de allra närmaste byggnaderna är ändå för normala studeranden och inte för utbytesstudenterna som ju festar galnast av alla.. ;) Jag bodde alldeles bredvid Caribia några år och måste säga att jag inte hörde nånting från studentbyn, medans det däremot kunde vara ordentligt med oljud från Caribia då de ordnar konserter, shower m.m. ibland.. -.-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo Caribia har ju stora utrymmen för evenemang så säkert hörs det meteli därifrån när det ornad något. Däremot tror jag inte att studentbyn stör hotellgästerna så mycket. Man är ju mest inne och plaskar :P

   Poista
 2. Vad skönt att se att man inte är ensam som sover med öronproppar. Själv har jag alltid öronproppar när jag sover. Sover så mycket bättre när det är tyst och jag slipper alla störande ljud, Bara vetskapen att man inte kommer att störas av ljud under natten gör att man sover bättre. Tycker det är hur skönt om helt att plugga in öronpropparna riktigt djupt i öronen och höra hur alla ljud stängs ute mer och mer när propparna expanderar i öronen för att till slut bli helt tyst.

  Ibland får jag dock lite ont i öronen av propparna. Har du något bra tips på skönt öronproppar att sova med?

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!