20.7.2015

Muminvärlden for dummies?

Denna vecka blir det Muminvärlden-debut för denna familj. Och jag har lite ångest nu redan. Massor folk och hössel. Och så är det många som säger att det är "rahastuksen meininki" där. 

Så kan inte ni som varit där ge era bästa tips? Vad var lyckat? Vad ska man ens göra där? Kramas med figurerna? Kevin kommer SÅÅÅ inte att kramas med någon. Finns där aktiviteter? Är det alls roligt om man inte är ett Muminfan? Öööh jag är så oinsatt. 

muumimaailma.fi

6 kommenttia :

 1. Vi var där 16-17.7. och måst nog säga att jag var lite besviken. Dyrt är det 108€ för 4pers (2 + 2) området är litet och inte finns där så mycket att göra. men våra ungar är stora muminfans så dom verkade nog ha roligt. själv blev jag mer förtjust i själva nådendal, vilken fin stad! Restaurang Merisali hade ett väldigt bra lunch buffee bord.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack för restaurangtipset! Kanske man kan fara dit och äta istället för att bränna sina pengar i Muminvärlden :P

   Poista
 2. Vi skall dit när skolorna börjar, så skippar vi lite det där hösslet 😜 medt funderar vi på var det lönar sig att övernatta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vi övrnattar i Åbo, två nätter på Caribia. Så det blir mycket plaskande också :)

   Poista
 3. Vi var för ett par veckor sen och det var riktigt roligt. När vi kom fram regnade det typ sidledes och var kallt, så det var nästan så att vi ångrade oss... Men vädret blev sen lite bättre och det var inte så mycket folk i farten så man kom bra åt att titta och leka. Det måste vara otroligt trångt och stökigt de dagar där är mycket folk, för det är inte så stort. Viggo (2½ år) höll sig på långt avstånd från muminfigurerna, men hade nog jätteroligt ändå. Om Kevin tycker om att leka i lekparker så tycker han nog säkert om muminvärlden också!
  Så mina tips är att klä på er varmt och regnsäkert och åk fast det är dåligt väder samt ät mat någon annanstans eller ta picknick med för allt var dyrt på området.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jag tror de lovat bra väder till torsdag då vi ska dit. Det där med att äta annanstans låter nog bra! :) Tack för tipset!

   Poista

Roligt att du kommenterar!