24.7.2015

Muumimaailma-recension

Nåja. Ska vi ta itu med Muminvärlden då? Hur var det?

Getting the crowd ready.

Jag var ju rädd för att det skulle vara sjukt hössligt och lite tråkigt. Men det var ingendera. Fast vi var nog väldigt kort tid där, kanske två timmar eller lite på. Vi hann se muminhuset och skeppet. Sedan åt vi och efter det åkte vi tillbaka mot bilarna.Vi bodde på hotell i Åbo och på många av dem säljs armband i förköp. Där får man armband som är i kraft två dagar för samma pris som en dags armbanden kostar i Muminvärlden. Det kostade 27 euro för alla som fyllt två år.

Lill-Kusinen (hahaha tänk att han har hett så här på bloggen, nu är han ju helt lika stor som Kevin) vågade titta på Mumin från famnen.

Vi lämnade bilen i Muumiparkki varifrån vi tog bussen. Muumiparkki kostade åtta euro. Man kunde också ha parkerat närmare stranden om vi vetat att vi skulle vara där så kort tid. Promenaden från bussen var relativt lång mätt i toddlerskala. Därför rekommenderar jag varmt att man har en vagn som barnet kan sitta i. Fast det skulle vara fråga om en promenadglatt barn. I Muminvärlden kan man hyra kärror som man kan lägga väskor i som man drar efter sig.

Kevin var fastspänd i vagnen så han kunde inte rymma när Muminmamman närmade sig.

Vi var där på en halvmulen dag och jag var ju orolig över hössligheten. Men fast det fanns mycket folk så kändes det faktiskt inte så farligt hössligt eller hysteriskt. Det fanns nämligen inga extra ljud där, endast besökarnas ljud. Ni vet, om man far till Borgbacken så får man ju något anfall av ljudnivån och de olika musiktrudelutterna från maskinerna plus alla skrik. Här var det inte alls så.

Kevin skrev en roman på Muminpappans skrivmaskin. Fast han trodde nog det var ett instrument.

Kevin var intresserad av Muminhuset. Han gick in där två gånger. Och Muminpappans skepp var väldigt intressant (han har ju en kärlek till båtar just nu). Roligast verkade det ändå vara när han lekte med plastbåtar i vattnet. Likadana båtar som han har hemma.Muminfigurerna gick omkring på området. Dem var Kevin livrädd för. Han ville inte gå nära utan bara titta på avstånd.

Sommarens första familjepoträtt.

Det fanns ganska många matställen och för det mesta fastfood. Hann inte riktigt kolla utbudet så noga.

Resesällskapet.

Så visst var det helt trevligt men jag antar att ett barn som fanittar Mumin skulle få mer ut av det. Våra små resenärer verkade uppskatta bussskjutsen från parkeringsplatsen mer än själva Muminvärlden. Ja, och vi stannade i S-Market för att köpa glass där dom små fick köra med bilbutikskärror. Det verkade vara höjdpunkten av dagen. Helmiä sioille. :D

Åka buss, WAAAAU! :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!