12.8.2015

Kära dagbok. Såhär gick min fasta.

Här kommer dagbok som jag skrev under min fasta förra veckan.

DAG 1-3: Förberedande dagar

Fastan börjar med att man gradvis minskar på matmängden under tre dagar. Man ska också ta kapseln som hjälper matsmältningen under dessa dagar. Man ska liksom hitta sin rätta dos så att magen töms en passlig mängd gånger om dagen. Kapseln tar man innan middagen.

Pulvret (Toxin absorber) blandar man i ekologisk äppelsaft och tar ungefär en timme innan man lägger sig.

Dag 1 skulle jag äta som vanligt men ta kapseln och pulvret. Dag 2 skulle jag minska på maten ännu mer och den tredje dagen skulle jag bara äta en fjärdedel av det normala.

Det som varit dåligt att jag varit på kalas både dag 2 och dag 3. Så tyvärr har jag nog ätit lite mer och lite ohälsosammare än jag borde. Men hey, fastan börjar ju i morgon så då kan jag skärpa mig. Fast jag ska på treårskalas i morgon…. Crap.DAG 4: Första dagen utan fast föda

Jag har inte känt den vanliga hungern, men nog en underlig känsla av tomhet i magen. 

Vi var på kalas och jag lyckades stå emot alla lockelser. Två hallon nappade jag direkt från busken utan att jag tänkte på det. 

Jag drack två koppar kaffe på kalaset. Och min äppelsaft som jag behöver för fastan läckte ut i min ryggsäck. Min kamera och telefon var som tur inte där men plånboken blev nerdränkt. 

Har känt mig relativt kraftlös. Har haft huvudvärk och så har jag varit på dåligt humör. Men jag trodde den första dagen skulle vara värre.DAG 5: Andra dagen utan fast föda

Jag var rädd för denna dag. Jag tror nämligen att fasta inte riktigt är planerat för någon som är ensam hemma en hel dag med en treåring. Och det skulle jag vara i dag.

Fast jag fortfarande känner förvånadsvärt lite hunger så är mina nerver nog på helspänn. Svårt att ha tålamod att kina med ett barn. Vi stack därför iväg till svärmor där vi hade folk runt oss.

I dag fick jag riktigt spyfiilis av drycken. Jag tror att jag inte kommer att kunna dricka äppelsaft på länge när detta är över. I dag har jag också varit riktigt sugen på godsaker. Kändes ganska tungt mentalt faktiskt. Jag lovade mig själv att om det är lika tungt följande dagar så kanske det är okej att jag slutar en dag tidigare. Vi får se.

En helvetisk huvudvärk fick jag också på eftermiddagen som inte går bort med värkmedicin.

I morgon ska jag på jobb och jag undrar verkligen hur jag ska klara det.

DAG 6: Tredje dagen utan mat

Idag var jag på jobb för första dagen efter semestern. Jag drack en förbjuden kaffe på morgonen och en till vid lunch. Så kanske är det koffeinberoendet som gav huvudvärken de tidigare dagarna. 

På jobbet gick det väl bra. Jag kanske var aningen långsam i allt. Känns som min hyperaktivitet i huvudet togs ner en bit, vilket är bra. 

Under lunchen kände jag en plötslig underlig känsla. En lycklig fiilis för att allt är bra. Märkligt. Undrar om det var en engångsföreteelse eller något som kommer att hända mycket av i framtiden. 

Kände hunger i några skeden men då fick man ta äppelsaftslemmet som tar bort hunger. Det är som att magen lärt sig att den får en slemportion med tre timmars mellanrum. Tre timmar gick snabbt på jobbet och jag märkte att jag glömde hålla koll på klockan.DAG 7: Fyra dagar utan mat

Idag känns det som jag skulle kunna fortsätta fasta hur länge som helst. Inga större problem alltså. Kände mig inte speciellt kraftlös och bara lite hungrig några gånger. 

Däremot känns magen lite hård när man trycker på den på utsidan. Det känns lite som förstoppning vilket är konstigt för magen har nog tömts regelbundet. Och det borde väl inte finnas så hemskt mycket tavara där heller. Tog därför två kapslar idag på kvällen. Tidigare har jag tagit en. Kapslarna ska alltså hålla magen i funktion under fastan. Känns ofattbart att det redan i morgon är sista dagen. 

DAG 8: Femte och sista dagen utan mat

Inga större problem idag heller. Känner mig varken kraftlös eller speciellt hungrig. Känner mig inte lika förstoppad som tidigare. Känns otroligt att fastan gick så här lätt. 

DAG 9: Färdigt!

Yhohooo! Det är fredag och jag fick börja äta igen. Dagen ska starta med ett äpple, helst ett ekologiskt men det fanns inte i vår butik (!!!).Jag blev supermätt av en lunchsallad.

Jag hade trott att jag skulle ha samma känsla som efter att man haft spysjuka. Att man liksom känner sig slank och tömd på allting. Men det gör jag inte, kroppen är väl ändå fylld med vätska. Tre kilo mindre visade vågen men det känns inte alls som jag är mindre svullen.

Jag har svårt att ännu säga om fastan hjälpt. Tanken var ju att jag skulle rena tarmsystemet (inte alltså gå ner i vikt) så nu undrar jag om det är renare där inne. De två sista dagarna kände jag mig väldigt energisk så jag hoppas det håller i sig. Har ännu andra reningssystem på gång så därför är det svårt att skriva ut något slutligt resultat ännu. Jag får återkomma med det lite längre fram.

Men ganska bra gick det ju och jag är ganska stolt över mig själv.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!