20.8.2015

Mammahjärtat värker

Alltså visst är detta väder ljuvligt! Det skulle vara sjukt kiva att göra roliga saker på kvällarna efter att man suttit åtta timmar på en iskall redaktion och frysit. Kvällarna är ju så himla fina. Men just nu är Kevin astrött när jag hämtar honom på dagis. Han orkar typ inte ens gå tre steg ut från portarna så vill han redan upp i famnen. Ögonen ser ut att just och just hållas öppna. Inte har man ju hjärta att släpa en sådan tröttboll någonstans efter en lång dag på dagis. Idag ville han inte ens gå och titta på en polisbil som stod i närheten, han ville bara hem.

Sista semesterdagen såg ut så här. Då var han ännu pigg och glad.

Det känns sorgligt för snart är vädret som det är. Äckligt och mörkt och kallt och yök. Och då vill man ju helst bara in i hemmets värme på kvällarna.

Hoppas det lättar snart för Kevin. Han har ju börjat i de större barnens grupp och det är säkert mycket nytt för honom fast omgivningen är bekant. Han verkar ha det lite svårt nu och jag har aldrig sett honom lika kramsjuk eller hört lika många "jag tycker om dig så mycket!"-konstateranden ur hans mun.  Det är säkert inte lätt att vara den yngsta i gruppen. Han fick ju aldrig ens vara bland de äldsta i förra gruppen.

En sjöman älskar havets våg.

Mycket bekymmer som fyller mitt mammahjärta alltså. Och lite nerstämd är jag själv också, dels på grund av detta men dels också på grund av annat som tynger på.

Tänk om man skulle googla fram lite Thailandsemestrar då…

2 kommenttia :

  1. Muffster! Hos oss är båda barnen nu i rullorna, dagis- och förskola. Femåringen, som är gammal i gamet, har alltid varit väldigt trött i slutet av veckorna, är det alltså ännu också fast han är "så stor". Känner igen det du skriver, att man gärna skulle erbjuda dem lite sol så länge den skiner, men om det är bättre att gå hem så är det alltid bättre att gå hem!

    Hoppas allt det där andra som tynger, att det släpper!

    VastaaPoista
  2. Kanske det där med kramsjuk bara har med ålder att göra? Vi har en tre-åring som inte har haft förändringar på dagis, och han är väldigt kramsjuk nu just. Särskilt på kvällen vill han kramas och vara nära, och helst bara med mamma. Svårt att veta alla gånger vad som är skede i vanlig utveckling och vad som orsakas av något annat. Nu just är det bara att krama på :)

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!