17.10.2015

Däckincidenten

Alltså vitsi sådan dag! Allt gick aningen annorlunda än tänkt. Eller blev mycket säätö liksom.

Jag skulle på I love me-mässan tillsammans med min mamma. Jag körde på österleden lite innan klockan 10 och tänkte att jestas så det är halt. Det kändes liksom att bilen inte hade grepp om asfalten. Jag körde riktigt försiktigt.

När jag närmade mig mässcentrum tyckte jag att det lät konstigt. Jag körde in i parkeringshallen och märkte att ena däcket var nästan tomt. F*ck……..

Jag tror vi har ett reservdäck men är väldigt osäker på det. Vet inte heller om vi har den där grejen som man lyfter upp bilen med. Plus att våra däck har lite olika bultar och allt passar liksom inte ihop. Jag visste att min mamma och jag inte skulle fixa det fast vi i princip visste hur det skulle göras.

Efter lite yrande och planerande slutade med att 3jorn och hans bror kom körandes med ett av våra vinterdäck inpackat i svärmors bil. Kevin var hos svärmor. De fick däcket bytt och körde iväg med båda bilarna till Paradiset där de bytte vinterdäck på alla bilar.

Jag blev ännu kvar för jag var inte färdig i mässcentet. Jag följde sen efter med kollektivtrafik.

Men tänk vilka räddare i nöden alltså! Jag sa åt 3jorn att nästa gång vi byter däck så vill jag försöka få loss ett med handkraft (vi brukar skruva upp bultarna med maskin) för att se om jag klarar av att byta däcket. Vi måste också kolla att vi har all utrustning i bilen som behövs i nödfall.

Tänk vilket TUR att detta inte hände när någondera var någonstans länge bort med Kevin eller att däcket inte poksade i 80km/h utan tycktes tömmas långsamt.

Men Kevin. Han hade hur roligt som helst hos svärmor och har varit ute i fem timmar idag. Hahaa. Och tänk vad bra, nu behöver vi inte fundera på när vi ska byta däck för det är redan gjort. Hahaa.

Tusen tack ännu till alla inblandade! Ni är guld värda!


Kvinna i nöd.

Pffffff…

Mina räddare.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!