19.10.2015

En av kvinnorna som går sönder anmäler sig

Jag läste denna text som har rubriken Vi är kvinnorna som går sönder. Och detta är något jag funderat väldigt mycket på. Var det aningen enklare förr? Jag vill på inget vis förminska det jobb som 80-talmammor gjort men jag undrar ändå om trycket och pressen var aningen mindre då? Det var liksom inte så jäkla hysteriskt känns det som.

Det som skribenten inte nämnde i sin text som säkert har stor skillnad är internet. Visst, vi nutidsmammor kan googla svar på allt på en minut (fattar inte hur mammorna tidigare klarade sig utan google :D). Men samtidigt överöses vi med information om "rätt och fel", åsikter och bonade ytor.

Något som jag blivit riktigt allergisk för är när folk ska ha sina åsikter överallt, ni vet, hur många gånger har vi inte läst: "Alltså alla får göra heeeeeelt som dom tycker, men JAG bla bla bla" och så lyfter man upp sig själv en aning för att man inte behöver egen tid/för att man använder tygblöjor/för att ens barn kan räkna till tio när hen är under ett år gammal, eller något annat.

Jag tror åtminstone personligen att allt jag ser på nätet påverkar mig mer än jag tror. Och så får jag ofta för mig att jag är på något sätt sämre för att jag värmt färdig mat åt mitt barn eller för att jag endast varit ute med honom en timme under en vacker söndag.

Jag måste ta på mig mina "bry dig inte om vad andra tycker"-glasögon när jag surfar runt. Och så borde vi morsor stöda varandra istället för att tävla om någon osynlig årets morsa-pokal. Ingen kan ändå vinna i den tävlingen.

Foto: Björn Fagerholm5 kommenttia :

 1. Du har så rätt! Super inlägg! Något alla borde fundera på..

  VastaaPoista
 2. Tack! Den här texten behövde jag läsa idag. Mitt i prick!

  VastaaPoista
 3. problemet är också tycker jag, att man tar åt sig för lätt. Osäkerhet är väl inget konstigt då det finns så många teorier, så många förklaringar och olika diskussionsforum där ute på nätet. Tycker själv det är helt fine att folk berättar hur de gör, jag väljer själv om jag tar åt mig eller inte. MEN, det betyder inte att det alltid är så lätt att skaka av sig det man läser eller hör.

  VastaaPoista
 4. Tänk att jag inte alls känner som du. Visst är det mycket, och man hinner inte alls med ens hälften av vad man skulle vilja. Men inte går jag sönder för det. Hoppas du snart hittar balans! Kram!

  VastaaPoista
 5. Tack för era kommentarer.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!