27.11.2015

Elva månader senare...

Hörni. Det är elva månader sedan jag sökte hjälp mot nedstämdheten, ångesten, tröttheten och stressen. Jag har suttit och gråtit framför fem okända personer (läkare, sjukvårdare, psykologer etc), provat tre olika läkemedel och kämpat som fan.

Nu har jag ÄNTLIGEN fått grönt ljus av FPA för min terapi som de betalar en del av. Nog tog det ju tid.

Under elva månader har redan mycket hänt. Jag har jobbat med min sömn. Jag har funderat på mitt liv. Jag har gett över ansvar. Jag har bytt arbetsuppgifter. Saker har redan lättat. Men det finns så mycket kvar där ännu som tynger och det finns ännu så mycket kvar att göra. Men jag är på rätt väg känns det som. Jag hoppas verkligen att terapin hjälper mig att bearbeta saker och så småningom må bättre.

Ni som följt mig längre vet ju om att jag råkade ut för arbetsplatsmobbning. Det är säkerligen en bit i hela denna soppa. Något jag inte riktigt kunnat bearbeta på egen hand.

I dag hörde jag om en som jag tidigare lite jobbade tillsammans med. Inte hemskt tätt, vi jobbade för olika organisationer. Min bild av hen har alltid varit att hen är sympatisk, lätt att jobba med, trevlig och jag har alltid tyckt att hen verkat så himla professionell och kunnat sitt jobb bra.

Jag har inte haft med hen att göra på flera år men idag berättade hen för mig att hen äter antidepressiva och är sjukledig på grund av arbetsplatsmobbning. Hen sa att han tänkt ibland på mig som varit med om liknande och att det har gett hen styrka. Det värmde mitt hjärta att min öppenhet har gett någon annan något. Också det att jag alltid sett hen som himla bra på sitt jobb gjorde att det var lite av en chock för mig att hen råkat ut för arbetsplatsmobbning. Ja, man kan vara hur duktig som helst, det krävs bara det där ena pisshuvudet med makten så är det kört.

Som avslutning några fiilisbilder från vår underbara semesterresa. Den kom verkligen i rätt läge.


1 kommentti :

  1. din öppenhet har också gett mej styrka och mod. Tack ja kiitos hienosta blogista

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!