3.1.2016

Vad som hänt de senaste veckorna

Här har det varit ganska tyst. Jag har haft semester och skulle ha haft massor tid att blogga, men njääh. Här kommer ändå en liten sammanfattning av vad vi sysslat med den senaste 1,5 veckan.

Julafton startade med julgröt hos mig. Jag fuckade up gröten men det var ändå kiva att morsan, hennes man, brorsan och hans sambo kom till oss.
Efter julgröten for vi till svärmor och julgubben kom nästan direkt. Ganska tidig var han i år.
Efter att barnen öppnat en klapp for vi till julkyrkan. Här 3jorn med Lillkusinen och Kevin. Ibland måste man kolla en gång extra att man verkligen tar rätt barn.
Efter kyrkan blev det paketöppning och mat. Ätandet blev ingen lugn stund för oss vuxna för det fanns två ivriga som påtade på klapparna. Kevin gick och kollade alla klappar med hans namn på. En öppnade han också utan att vi märkte och när vi undrade vad han sysslade med så sa han: Men det står ju Kevin på! Hahahaa.
På juldagen jäste vi hemma. Till kvällsmål blev det risgrynsgröt eftersom jag förstört gröten föregående dag och glöggskumppa (yök).
Annandag jul körde vi tillsammans med min bror och hans sambo till Vierumäki där farsans familj höll hus. Där blev det chill, promenad, bastu och middag. Hunden Hilda på bilden är ungefär den enda hunden i universum som jag inte är rädd för.
Efter jul jobbade jag en dag och fortsatte sedan semestra. En dag åkte vi till stan och skrinnade tillsammans med Kevins gudmor som var i stan.
Kevin var otroligt duktig. Det var visst hans tredje gång på skridskor.
Han hölls redan och stå utan stöd och kunde skrinna framåt med manicken på bilden.
Sedan blev det nyårsfirande hemma hos oss tillsammans med Lillkusinens familj.
Det blev glitter...
… och hattar.
När det började skjutas raketer blev det riktigt spännande.
Några raketer skjöt vi också.
Kevin var inte alls lika rädd för pamandet som han var förra året.


När Lillkusinens familj begav sig hemåt så fjantade vi oss en stund till.
Några dagar efter årsskiftet hjälpte vi Lillkusinens familj att flytta. De flyttade upp till sjunde våningen och hissen var sönder. Alla var ganska uppgivna till en början men sen var det bara att börja bära. Har nog aldrig varit på ett lika tungt träningspass som flyttan var. Hahaha sjukt bra gratis träning! Till deras följande flytt klär jag mig i träningskläder. På bilden bärs soffan upp.

Semestern avslutades med ett biobesök.
Blev lite halft tvingad att se Star Wars. Egentligen var jag inte så sjukt intresserad av att se den men det råkade nu inte gå någon annan film heller som jag skulle ha velat se just den tiden vi skulle gå. Helt för spännande film för mig.  Skulle helst ha sett någon harmlös feelgood hömppäfilm. Nå, nästa gång får jag välja!

I morgon är sedan en vanlig måndag. Jag tror Kevin är riktigt glad när han får fara till dagis och leka. Och riktigt roligt att jobba lite som omväxling till dekadensen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!