18.4.2016

22 timmar på havet med familjen

Vi lyckades för första gången i världshistorien använda våra Siljapoäng till en resa. Jag har haft ett clubkort i tio år men alltid när jag försökt boka en resa med poängen som jag samlat så har det inte gått att boka till de avgångar vi skulle ha behövt. Pah!

Nå nu bokade vi en liten vårkryssning för vår lilla familj. Det blev en 22 timmars kryssning till Tallinn med Silja Europa. Vi gick inte ens i land. Det var väldigt lyckat och Kevin var i extas mest hela tiden.

Vi hade en deluxe hytt och hade tagit med resesäng åt Kevin. Vi var också så bekväma av oss att vi hade bilen med på bildäcket. Väldigt behändigt när man reser med ett litet barn. Där stod den parkerad under resan.

Båten startade vid 18 och var tillbaka i Helsingfors vid 16 följande dag. Ganska passlig tid och helt skönt faktisk att bara hänga på båten. Stressfritt liksom.

Här kommer en liten bildbomb.

Jag var kanske mest i extas över solnedgången, den kändes somrig på något sätt.

Nå jag var nog också i extas över skumppan. Har ju inte druckit min favoritdryck på åtta veckor på grund av min diet. Nu kunde jag njuta några glas med gott samvete.

Kevin var ivrig över allt. Hela tiden.

Vi hade en lite större hytt med teve och minibar med drickor som hörde till priset.

Även frukosten plus ett glas skumppa hörde till hyttens pris (som vi hade betalat med poäng).
Eftersom den egentliga båten var på varvet så var det Silja Europa som åkte rutten. Vilket var kul för man kunde simma. Vi hade badavdelningen för oss själva. Kevin var (igen) i extas.

… och jag med.

Det som Kevin tyckte mest om var klättringsväggen i lekrummet. Herrejestas så mycket han klättrade!

Här ser man glädjen. Nu kan vi ta med honom och klättra någon gång. Vet bara inte vad han tycker om selen man ska ha på sig.


Det blev ganska mycket godsaker. Kevin var i extas över det också.

Dom två fina.

Helsingfors i sikte!
Jag måste säga att det är himla roligt att resa med Kevin. Förut var det väldig stressigt och jag glömmer aldrig när jag grät i Grekland och ville åka hem när vi inte hade sovit på tre nätter. Då skulle Kevin precis fylla ett år.

Nu fungerar sovandet väldigt bra, vi kan sova i samma rum. Han förstår saker och är intresserad. Väldigt roligt sällskap tycker jag. Och så är det så otroligt skönt att han inte sover någon dagssömn så man behöver inte passa päikkäretider och planera hela dagen kring det. Bara man kommer ihåg att äta så funkar allt fint.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!