18.4.2016

Fattiglappens toalettrenovering

Det är något underligt med fogarna i vårt hem. Både i badrummet och toaletten. Jag misstänker att förra ägaren kanske målat dem och att färgen slitits bort. Fogarna i vår dusch ser helt katastrofala ut. Lite gråa, lite vita och lite missfärgade i en härlig mix och jag har fått nog.

Vi funderar på att byta ut fogarna men eftersom vårt badrum är stort så är det inget litet jobb. Jag drömmer också om att måla badrummets kakel men är osäker på om vi vågar.

Nu köpte vi fogfärg och jag testade den på de förut så vita fogarna i toaletten. Det är inget våtutymme så det var inte så skrämmande. 

Fogarna hade blivit missfärgade under åren som gått. Toaletten ligger brevid ytterdörren så det händer att man går in där med skorna på. När jag använde mineralpuder så märkte jag att fogarna sög åt sig av det. 


Jag tvättade fogarna och lät dem torka till följande dag. Sedan lade jag färgen och lät torka i en halv timme. Efter det var det dags att skrubba bort färgen som hamnat på kaklen med en svamp och till sist ännu torka av kaklen. Det var ingen stor process eftersom området var så litet och toaletten är väldigt mycket fräschare. 

Jag tror fogfärgen kostade 15 euro. Jag behandlade också fogarna vid diskbänken i köket och det finns fortfarande färg kvar.
 
Färgen fanns i vitt, grått och svart.
 
I duschutrymmen vet jag inte hur färgen håller men blev definitivt inspirerad att göra något åt badrummet nu när jag såg skillnaden i toaletten.

2 kommenttia :

  1. Var har du köpt fogfärgen? Vi skulle behöva svart färg för fogar som blivit ojämt grå.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Man borde få den i järnhandeln. Jag köpte på K-Rauta.

      Poista

Roligt att du kommenterar!