9.4.2016

Ironwoman på sadeln

När vi bodde i vårt förra hem så cyklade jag ofta till jobbet. Resan blev sammanlagt 14 kilometer. Jag skulle gärna ha fortsatt med det eftersom det är så himla bra motion och för att man på ett sätt "sparar tid". När man kommer hem från jobbet med cykel så behöver man inte mera den dagen fundera på någon motion för det är redan fixat.

Från vårt nuvarande hem har jag aldrig cyklat till jobbet (vi har bott här i 3,5 år). Främst för att det är så himla lång väg. Sammanlagt 32 kilometer. Över hälften längre än från gamla hemmet.

Hela vintern har jag tänkt att sen när det blir vår och lite varmare så ska jag börja cykla någon dag i veckan. På fredagen gjorde jag det. Och jag var himla nervös innan.

Ett tunt pannband under hjälmen är helt huippu! Värmer öronen när det ännu är kyligt.

Men det gick jättebra. Det sämsta var kanske att det krävdes så mycket planering och koordinering med kläder samt att det var så himla tidskrävande eftersom jag var tvungen att duscha på jobbet.

Fick nästan inte allt och rymmas i cykelväskan.

Fredagen var också bra dag att cykla för att jag behövde inte hämta Kevin från dagis så som jag gör alla andra dagar. Vet inte riktigt hur jag ska lösa det i fortsättningen, hinna till dagis.


Jag kände mig fri när jag cyklade. De första 10 kilometrarna till jobbet gick hur bra som helst. Sen blev det uppförsbackar och motvind och jag blev helt slut. Hemvägen gick också bra för då var ju uppförsbackarna nedförsbackar, heh.

Och det var ganska uppfriskande att inte sitta på en metro fastklistrad i sin telefonskärm. Istället fick jag se och uppleva mycket mer under arbetsresan känns det som.

Har fixat ett skåp för mina duschgrejer. Måste duscha när jag kommer fram.

Min cykelmätare visade sedan över 34 kilometer. Ganska ironwoman kände jag mig när jag svängde in på gården. Och himla ont i rumpan har jag också.

Nästan 35 km. Huh.

De dagar jag cyklar får jag två timmar motion. Det skulle delvis lösa mitt problem med att hitta tid för motionen. 

På kvällen var jag helt otroligt sömnig. Ville somna klockan 20 ungefär. Så jag antar att detta påverkar sömnen positivt. Håll tummarna för att jag får detta som en rutin!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!