16.5.2016

Restaurangtipset (Stockholm): Koh Phangan

Jag är tvungen att skriva om den fantastiska restaurang som vi besökte i lördags i Stockholm. Alla ni som älskar Thailand borde besöka den när ni reser till Sveriges huvudstad.

Vi har besökt restaurangen Koh Phangan på Söder någon gång för många år sedan men vi ville äta där igen. Det råkade sig att en av restaurangerna låg nära vårt hotell så det var ypperligt.

Hela besöket är en upplevelse. Restaurangen är inredd väldigt thailändskt och för en stund kan man faktiskt tro att man sitter på en restaurang en mörk kväll i Thailand. En åskskur råkade också komma medan vi satt där, ljusen blinkade och det dånade en stund i högtalarna.

Och maten då? En av orsakerna till att vi älskar Thailand så mycket är just maten. Jag valde alla mina favoriter från menyn (utom watermelonshake för det fanns inte). Det blev mangoshake, krämig soppa med kokossmak, phad thai och banana pancake.

Varenda gång jag tog den första tuggan av maten så kunde jag inte låta bli att släppa ett "omg mmmmmmmm..." medan jag tuggade. DET. VAR. SÅ. HIMLA. GOTT. Samma med 3jorn och all hans mat med en massa chili och seafood, han älskade det. Äkta restaurangkärlek.

Det enda dåliga var att jag på grund av min diet (som nog redan är slut) inte lyckades klämma i mig lika mycket mat som tidigare, orkade inte äta allt fast jag skulle ha velat.

Min phad thai.

Älskade inredningen. Och mannen på bilden så klart!

Det finns till och med en liten bäck inne i restaurangen där fiskar simmar omkring.

Soppa, mangoshake och drinks.

Efterrätten, rena himmelriket.

En liten bro till toaletterna.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!