13.6.2016

Tips: En film, en dokumentär och en tv-serie

Det är länge sedan jag rekommenderat något i tv- och filmväg här på bloggen men nu måste jag göra det. TRE hela rekommendationer!

NUMMER 1Först ut filmen En man som heter Ove. Vi hyrde den på iTunes Store och såg den här hemma. Jag har väntat på att få se den eftersom jag blev förälskad i Fredrik Backmans bok med samma namn. Hur kan en historia vara så humoristisk och tragisk/sorglig på en och samma gång? Lönar sig att se för filmen är väldigt rörande! Och det känns faktiskt som den hänger ihop aningen med min följande rekommendation.

NUMMER 2: 


 En kväll när 3jorn jobbade letade jag efter något på Netflix att se på. Just nu följer jag inte en enda serie där så jag letade efter något på måfå. Det blev en dokumentär som heter The mask you live in.

"Stop crying.
Stop with the tears.
Don’t cry.
Pick yourself up.
Stop with the emotions.
Don’t be a pussy.
Don’t let anyone disrespect you.
Be cool and be kind of a dick.
Always keep your mouth shut.
Nobody likes a tattletale.
Get laid.
Be a man."

Jag har såååå mycket att säga, i synnerhet som mamma till en liten pojke. Men för att ta det kort så handlar den om hur vår kulturs uppfattning av maskulinitet och manlighet gör skada på pojkar och män. Hur pojkar lärs upp att inte visa eller tala om sina känslor. Hur det påverkar den kvinnobild många män har.

Det händer att unga män exploderar av allt det de bär inom sig och det är inte vackert (skolskjutningar, mord, självmord etc etc.). Det är allas vårt ansvar att ändra på detta. Alla har vi med små pojkar eller unga killar att göra i vår vardag. Tog riktigt ont i hjärtat att höra vad killarna i dokumentären berättade. Tala känslor! Lämna inte pojkarna ensam med sina fiilisar.

NUMMER 3:

Och till sist något lite mer lättsamt och aningen idiotiskt. Vi råkade hitta serien av en slump, jag tror den snurrar på Fox typ varje kväll. Brittien puhelinmyyjät (The call centre) är en serie med många WTF-moment. Det är liksom svårt att förklara, ni förstår om ni kollar.  Bisarrt men härligt att slötitta på när man vill koppla bort hjärnan för en stund.

Bonustips: Den nya säsongen av Orange is the new black finns på Netflix på fredag (17.6)! Äntligen!

Sådär ja! Nu har ni något ni kan kolla på under regniga sommardagar.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!