31.7.2016

Båtdåren - The evolution

På somrarna får Kevin båtdille. Så även i år.

Kevin två år. Bild tagen av Björn Fagerholm.

Det började sommaren då han fyllde två. Då gick han på den upp och nedvända jollen. Fram och tillbaka, fram och tillbaka och sa: "Åka båte! Åka båte! Åka Båte!"


Det var ganska harmlöst förutom att vi var rädda att han skulle falla därifrån.

Foto: Björn Fagerholm

Följande sommar utvecklades det till att han ville sitta i Famos röda motorbåt. Vi körde med den ibland men för det mesta var han helt nöjd med att bara sitta i den fast den var fastbunden i bryggan. Vi tog turer med att sitta i båten med honom.

Kevin tre år. Bild tagen av Björn Fagerholm.

Nå i sommar har det utvecklats igen. Famos båt kan man inte åka med för motorn är sönder. Släktingarnas stora motorbåt som är fastbunden i samma brygga som Famos båt är han däremot riktigt kär i. Vilket blir problematisk eftersom vi inte kan fara iväg och köra den för det inte är vår båt.

Kevin fyra år åker släktingarnas Buster.

Så när vi är ute i Paradiset hos Famo så är släktingens båt det enda han talar om. Han vill fara och åka den. Han undrar när han får åka den. Får han åka den? När kan vi åka den? Han frågar hela tiden. ARGH!

Så nu undrar jag hur båtintresset utvecklats till nästa sommar. Panokset senkuin kovenee.

Stackars barn som har så fattiga föräldrar att de inte har råd att köpa en båt. Med tanke på hur kort den finska sommaren är så är det nu kanske inte det första jag skulle vela lägga mina pengar på för tillfället. Det finns ju annat man drömmer om.


3 kommenttia :

 1. Hej Camilla. Min kommentar gäller egentligen inte detta blogginlägg men ville säga dethär endå. Vad underbart vacker och fräsch du ser ut nuförtiden! Du är ju superfit och har ny hårfärg så det riktigt skiner om dig! Jag vet inte om du har kommit över din trötthet och har haft mer tid för dig själv eller vad det beror på men whatever you're doing it's working! Jag hoppas att jag också slipper mammabubblan och kan må (och se ut) lika bra som du verkar göra nu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oj tack! Vad glad jag blev för kommentaren! Visst mår jag bättre och det är nog ett resultat av många olika saker. Har tänkt blogga om det i något skede när jag har tid. Kämpa på! Man kan nog komma ut ur bubblan om man riktigt vill sen när man är redo för det. Hoppas du också får uppleva det!

   Poista
 2. Min kommentar låter lite klumpig när jag läser den pånytt så jag ska bara klargöra att jag INTE tycker att du någonsin sett dålig ut! I de senaste bilderna har du strålat något extra som jag inte har sett förut och jag ville bara säga wow, vilken pangbrud! Ska bli intressant att läsa allt som ledde till det ☺

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!