27.7.2016

En lugn retreat på Åland

Semesterns ensamresa gick till Åland, hem till en kär vän. Där spenderade jag två dagar hos henne i landsbygdens lugn. En gång åkte vi till Uffe på berget och följande dag till Mariehamn för shopping och restaurangbesök. Annars chillade vi mest. Låg på bryggan och läste. Drack kaffe på terassen och talade om djupa saker. Just sådana diskussioner jag gillar. Tittade på rådjuren som sprang omkring på gården. Planerade dagens ätande.

Nu när ätandet har blivit viktigare för mig så är det nog otroligt lätt att umgås med en likasinnad. En annan som behöver bra näring flera gånger om dagen. Ungefär första gången jag inte kände mig hysterisk för att jag ville planera dagens ätande, hahaha.

I samma hus bodde dessutom en liten taxvalp. Jag som är rädd för hundar fick verkligen träna på att leva ihop med en hund. Men det gick bra, det slutade med att vi kom bra överens fast jag först var så otroligt rädd för hennes nafsande.

Jag tror bestämt att vi nästa sommar igen borde ha en Ålandssemestervecka. Det är fem år sedan senast. Korta besök har vi nog gjort men de har varit fyllda med jobb, bröllop eller snö. Jagvill ha en riktig sommarsemestervecka där. Jag älskar ju ön med de röda vägarna. Ja, så mycket att jag tydligen gjort en hel reseguide här på bloggen då för fem år sedan. 

Ni kan väl känna lugnet?

Några soltimmar spenderade vi på bryggan.

Vi åt ålandspannkaka på Uffe på berget och njöt av utsikten.

Andra dagen gick det redan såhär bra för valpen och mig.

En middag ute på stan.

Om man får en fin efterrätt på burk så måste man fota den.

SLURPS!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!