14.8.2016

Nytt jobb!!!

Det sker stora omvälvningar i mitt liv. Jag byter jobb inom bolaget. Eller egentligen lånas jag ut till en annan redaktion. Och det konstigaste av allt, jag kommer inte att jobba ute i Böle i Ylebunkern utan inne i centrum.

I oktober förra året bytte jag tillbaka till mitt ursprungliga jobb efter att ha jobbat som webbredaktör i några år. Det var en lättnad med tanke på hur läget var då och det har gjort mig bra.

Under min tid som webbredaktör skedde en organisationsförändning som påverkade mitt nuvarande jobb. Jag tycker organisationsförändringar ofta kan vara bra efter att tumultet lagt sig men mitt jobb kändes inte längre som samma jobb.

Jag kände helt enkelt att jag fallit någonstans mellan stolarna och fast jag nog hade arbete att göra så hade det förvandlats till en ganska ensam vardag. Jag kände mig ofta utanför gemenskapen och hade inget nära team att jobba ihop med. Jag ville göra mera men kände att mina händer var bundna efter alla förändringar.

Det senaste halva året har jag alltså inte mått så bra på jobbet vilket är sorgligt med tanke på att jag jobbar på världens bästa och roligaste arbetsplats och med tanke på att detta ju var mitt drömjobb. Men saker förändras. Och som tur finns det härliga och förstående chefer i huset och nu har jag fått en helt OTROLIG möjlighet som jag fortfarande inte kan tro att är sann.På måndag börjar jag nämligen jobba som redaktör i Efter Nio-teamet (många utropstecken!). Jag flyttar alltså från radio- till tv-sidan. Den stora skrämmande tv-sidan, där jag aldrig jobbat förut. Jag är sjukligt nervös och galet ivrig.

Jag undrar hur mina gråa hjärnceller ska klara allting nytt, det är nämligen länge sedan det skett en så här drastisk ändring i mitt arbetsliv. När man var ung började man ju nya skolor och klasser och sommarjobb konstant och måste lära sig nya saker och lära känna nya människor hela tiden. Så det blir nog en härlig hjärnjumppa för mig som varit på samma ställe i snart sju år.

När hjulen sattes i rullning på senvåren så var jag först väldigt osäker på om jag ska bege mig in i detta nu. Om jag kommer att klara det. Men nu känner jag att jag visst kommer att klara det. Har redan otroligt mycket mer krafter. En sak i sänder liksom.

Jag älskar det att jag igen kommer att höra till ett tight team och ha en förman som redan fått mig att känna mig behövd och välkommen, fast jag inte ens börjat jobba där än. Jag älskar att jag ska få lära mig mer om tv, vilket jag ju faktiskt studerat då för 10-15 år sedan och har en högskoleexamen i ämnet. Jag älskar miljöombytet. Det kommer att bli så spännande.

Snälla, ni hejar väl på mig på måndag? Och hela kommande vecka?

I fredags bjöd jag på lite bubbel min sista dag till ära.

Dom vet nog vad jag tycker om :) 

2 kommenttia :

  1. Hejar alltid på dig! Får komma på snapchat-lunch till stan i stället �� Det kommer att gå fint!

    VastaaPoista
  2. Bloggläsare15.8.2016 12.47

    Klart det kommer att gå bra! Heja!

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!