24.9.2016

Dans - nästan som mindfulness

När jag var ung gick jag på danstimmar. Har aldrig varit speciellt bra på att dansa, i synnerhet koreografier, men nog alltid älskat det. Danstimmar har jag inte sysslat med på vääääääääldigt länge. Inte kanske på 15 år?

Har en kompis från högstadietiderna, som jag faktiskt brukade gå på danstimmar med då förr, hon dansar numera sjukt aktivt. Hon drog med mig till Step Up School på en Happy Hour-timme.

Happy Hour är en koncept utvecklat av Marco Bjurström. Det är enkla steg, mycket svett och mest bara roligt. Hade faktiskt lyckan att gå på en timme ledd av självaste Marco.

Det var väldigt kul och svettigt. Och jag som just nu igen (suprise suprise) grubblar på mycket märkte efteråt att jag inte alls hade hunnit fundera på saker. Jag var bara totalt koncentrerad på här och nu. Underbart! Jag hölls med relativt bra i stegen fast jag inte dansat på så länge. Dessutom känns min "nya" kropp helt underbar när man ska röra sig med den. Som att den och jag är på samma sida. Att vi samarbetar.

Happy Hour-timmarna går på lite krånglig tid, inte direkt efter jobbet som jag skulle villa och Step Up School ligger också aningen avsides för mig. Men jag ska försöka att gå och dansa ibland. Även FIX dit jag har kort har dansanta timmar, dock mer aerobic-stuk. Dit ska jag gå i morgon! Jee!


Undrar om jag försöker vara lika graciös som hon till höger?

Två svettiga typer!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!