22.12.2016

Christmas tag och årets julkortsbild

Lite julfiilis här! Jag stal nämligen Christmas tag-utmaninen från Caritas blogg. Men först tänkte jag visa hur våra julkort såg ut i år. Det fanns två versioner, en lite mer seriös och en superfjantig.Och så till christmas tag-utmaningen, here we go!

Vad läser du under julen?
Jag misstänker faktiskt att just denna jul kommer jag inte att hinna läsa hemskt mycket. Håller nämligen på att plöja igenom både Skam och Gilmore Girls-serierna. Förut fick jag alltid någon bok till julklapp men de senaste åren har jag inte önskat böcker. Jag vill inte ha massor böcker här hemma för jag vet inte var jag ska fövara dem så jag lånar mycket från biblioteket. De har väldigt bra urval.

Vilken är din favorit julfilm?
Den första jag kommer på är nog Home Alone. Den har jag sett mååååånga gånger.

Var spenderar du helst julhelgen?
Julafton spenderas turvis med 3jorns och min familj. Att fira jul tillsammans med närmaste familjen är absolut bäst. Att hinna chilla hemma är också ytterst viktigt.

Vilken är din favorit julsång/-låt?
Jag går konstant runt och nynnar på Triads Tänd ett ljus, så det måste vara den. Min julspellista går på repeat just nu.

När öppnar ni julklapparna?
Oftast efter julmiddagen.Nu när det finns så mycket små barn i bilden så har vi ibland öppnat mitt i middagen, typ innan efterrätt och kaffe. Jag tror Kevin ska få öppna någon klapp på dagen eller början av kvällen och resten senare.Vet du namnet på alla julgubbens renar?
Pffff nä.

Vilken jultradition ser du mest fram emot?
Jag ser fram emot allt, men kanske mest middagen och sedan klappöppnandet. Ska bli så roligt att följa med Kevins iver.

Riktig eller fejkjulgran?
Vi har alltid haft fejk. Jag orkar inte med barren och småkrypen.

Viktig morgonritual.

Vad är din favoritjulmat?
Jag tycker om det mesta. Fiskarna, lådorna, skinkan och så vidare. Jag vet faktiskt inte vilken som är min favorit av maten så jag säger chokladpraliner!

Helt ärligt, blir du gladare av att ge eller få julklappar?
Jag älskar ju presenter så jag har alltid gillat att få julklappar. Men nu börjar det faktiskt svänga till att det är roligare att ge, i synnerhet åt barnen som blir så himla glada. Det är också roligt när man lyckats fixa en riktigt bra genomtänkt julklapp åt någon.

Konstigaste julklappen du fått?
Hmmmm... ibland får jag helt random saker. Av min mormor till exempel. Undeliga prydnader eller Valitut Palat-böcker.

På julmarknad.

Hurdan paketerare är du?
Jag tycker om att paketera och det är alltid himla roligt till en början. Sen blir det tungt. Jag brukar försöka göra fina paket med matchande papper och snören, det är kul.

Hur ser din traditionella jultröja ut?
Jag har aldrig haft någon traditionell jultröja. I år köpte jag en grå tröja med en ren på. Är ändå osäker på om jag tänker annvända den på julafton, kanske på juldagen sen.

Ditt härligaste julminne från barndomen?
Jag minns så himla dåligt saker från min barndom. Det jag minns bäst är väntandet på julgubben. Ett år var han jättesen. Vi satt på soffan med min bror och sprang och kollade ut genom fönstret efter julgubben. Av julklappar kommer jag bäst ihåg en spegel med låda för smycken som min Ukki själv gjorde år mig.

Har du någonsin gjort ett pepparkakshus?
I år gjorde vi vårt första hus här hemma. I barndomen har vi säkert gjort men det minns jag inte. Att bygga ihop ett hus är inte så himla lätt märkte jag. Många delar gick sönder men vi fick ihop det ändå. Det blev fint. Veckan efter byggde jag ihop två pepparkakshus på jobbet. Nu är jag nästan proffs.

Det blev riktigt fint!

Din favoritsysselsättning på jullovet?
Jag skulle villa säga att min favoritsysselsättning är att bara ligga i soffan, se på film och serier, läsa och äta choko. Med ett litet barn blir det väldigt lite sådant. Det bästa är nog kanske att man får vara tillsammans med sina kära utan att man behöver rusa från ställe till ställe.

Det är julafton, vad finns i ditt glas?
Högst troligen glögg. Till maten blir det oftast vin och vichy.

Om du kunde köpa endast en julklapp i år, till vem skulle du köpa?
Jag tänkte först automatiskt svara att Kevin såklart. Men han får ju en massa klappar av släktingar ändå. Så jag skulle nog ändå köpa åt min kära make.

Vilka färger hör till din jul?
Man börjar ju genast tänka på röd färg men vi har faktiskt inte nästan något rött hemma hos oss. Vi har mest vita prydnader och en grön gran. Så då måste jag säga att vit färg hör till min jul.

Vita prydnader i granen.

Har du firat jul i något annat land än ditt hemland?
Aldrig. Det kunde ju vara roligt att testa på det någon gång.

Du sitter i julbordet, vad finns på din tallrik?
Under första ronden finns det fiskar, rom, räkor, ägg, potatis och så vidare. Under andra ronden finns det skinka, alla olika lådor och rosolli. Hos min mamma brukar vi äta plommonkvarg till efterrätt. Sedan lite senare blir det ännu kaffe och godsaker. Börp!

Glöggälskaren.

Vita eller färggranna ljusslingor?
Vita definitivt! Färggranna känns mer disco än jul.

Tycker du mer om julafton eller juldagen?
Båda har sin funktion! Jag gillar alltså båda dagarna. Men kanske julafton ändå vinner, det är så mycket kul med den dagen.

Det är fritt fram att stjäla christmas tag-utmaningen till sin blogg!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!