22.12.2016

Ingen julstress här men har nog åkt mental bergochdalbana

Här har det varit lite mental bergochdalbana. Det lönar sig inte att streta emot utan sätta sig ner, spänna fast säkerhetsbältet och åka med.

Det är mycket grejer på gång och jag känner mig ganska borttappad. När jag trodde jag skulle känna lättnad så kände jag mest ångest. När jag trodde jag skulle känna glädje så kände jag mest panik. 

Att gå hos min shrink är väldigt bra. Senast sa hon att jag har full rätt att känna och reagera som jag gör. Det är mina känslor. Det är mina upplevelser. Det är den jag är och det är inget som är fel med det. När man känner sig skit då ett ångestmoln trycker ner en så ska man minnas att det finns en orsak till att man känner som man gör. Man ska sluta ha dåligt samvete för sina känslor.

Jag är säker på att huvudet klarnat lite efter julsemestern, det känns redan bättre efter några lediga dagar.

Jag har inte haft desto mer julstress vilket är skönt. Fattar inte varför man ska stressa så mycket. Julklapparna skaffades den första semesterdagen. Den andra semesterdagen packades de in. Idag tänkte jag dammsuga, det får räcka som julstädning. Man behöver ju faktiskt inte städa upp alla garderober och bona alla ytor just till jul. Det finns ju helt tillräckligt med annat att göra. Plus att dammet och fläckarna på golvet syns ju inte i mysbelysningen. Släck taklamporna, tänd julgranen, julstjärnan och levande ljus och VOILA julfiilisen är där. Det är mitt bästa jultips, mysbelysning!

Vi har haft lite glöggäster hos oss och i och med mysbelysningen har det räckt med att lägga lite saker på plats och värma upp glögg. Ingen märkte dammet på hyllorna och matfläckarna på golvet. Tror jag. Hahahaa!

I morgon på dagen tänkte jag julhandla. Det momentet ser jag minst fram emot. Jag gillar inte att handla mat och att göra det bland femitientusen stressade julshoppare gör det inte till en njutning precis. Men jag ska försöka fixa det snabbt och följa listan, då går det nog bra.

Jag var också på traditionell julglögg med långvariga vänner för någon dag sedan. Härligt att hinna träffa folk!

Så den mentala bergochdalbanan kommer att lugna ner sig riktigt snart känner jag. Jag älskar ju julen och i år har jag sett fram emot den lite extra mycket på grund av många faktorer.

Förra veckan såg jag solsken!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!