23.12.2016

Tips på hur man håller sig zen då man handlar mat inför helger

Jag tycker att jag har blivit ganska bra på att handla i stressiga förhållanden. Jag tycker ju varken om att handla mat eller vistas bland massvis med folk. Jag tänkte berätta mina bästa tips. Ni kanske kan använda dem innan nyår, påsk eller valborg.1. Handla udda tider, kanske tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Då är den minst människor i farten. Ifall du bor nära Gamlas och råkar vara en nattuggla så åk till Prisma typ mitt i natten, de har öppet dygnet runt. Jag handlade idag sen eftermiddag, alltså då när det fanns massor folk i rörelse. Uga.

2. Lämna barn hemma om det bara är möjligt.

3. Planera i förväg. Skriv ner precis allt du ska ha på ett papper. Handla helst i en butik som du känner till bra. När din lista är färdig så kan du färgkoordinera allt i den ordningen som varorna finns i butiken. 1. Ringa in grönsaker och bär med blå penna. 2. Köttprodukter med röd penna. 3. Mjölkprodukter med orange penna osv. Ifall man handlar i en stor Prisma så är det otroligt störande om man glömmer något och måste trängas hela vägen till andra ändan av butiken för att hämta det. Ifall du har listan i telefonen så skriv upp grejerna i den ordningen de finns i butiken.

4. Ha med en penna så du kan sträcka över det du redan lagt i vagnen. Då har du bättre helhetskoll.

5. Förvänta dig inte att du ska komma snabbt igenom butiken. Ha inte brottom utan följ med strömmen. Om någon ser ut att ha brottom och vara stressad släpp hen före till godishyllan.

6. Köp de ALLRA viktigaste sakerna en vecka i förväg om möjligt. Förra året var konfektaskarna slut i fyra butiker och i den femte hittade jag dem. Glögg har jag också jagat i många butiker något år. Ifall du köper en fryst skinka så köp den redan en vecka innan och kom ihåg att den ska tina tre dagar i kylskåpet.

7. När du sedan trängs där i supermarketen ska du lägga lurarna i öronen och spela din favoritmusik. Den som du får bäst fiilis av. Någon lugn musik fungerar också.

8. Jag brukar ofta lämna shoppingvagnen på ett ställe där den inte är väldigt i vägen och sedan dyker jag in bland människorna och vagnarna vid mjölkhyllan och nappar det jag ska ha och för till vagnen. Sedan flyttar jag vagnen till följande ställe där det inte är rusning och så dyker jag in bland folkmassan vid köttprodukterna och nappar det jag ska ha. Och så vidare. Det är mycket behändigare än trängas med den stora klumpiga kärran där det finns mest trängsel.

9. Stå inte och stressa i kassakön. Det går inte snabbare. Försök fast meditera. Lönar sig också att lite ha helhetskoll på köerna innan man väljer. Kassorna längst bort brukar ha kortaste köerna, så även idag när jag handlade. Jag hade tur och behövde inte köa alls.

Har ni några bra tips att dela med er?

1 kommentti :

  1. Såå bra tips! Jag hade dottern med o inga hörlurar men brukar gå o nynna julsånger såna gånger, då går de också bra ���� God jul!

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!