13.1.2017

Magen säger: Hey, sluta äta skit!

Snart är det ett år sedan jag började min livsförändring och började med cambridge. I nästan ett år har jag ätit bra. Kan inte fatta att tiden gått så snabbt.

Vid julen slappade jag av någon orsak lite och kände mig ganska svullen efter det. Och har inte heller varit så noga med ätandet efter det. Men nu har jag ändå fått en påminnelse om varför det lönar sig att äta vettigt.

Igår på lunchen åt vi american buffé på jobbet. Det var hotdogs, knackkorvar, pulled pork, friterade lökringar, såser etc. Det var otroligt gott men shit vad illa jag hade i magen hela dagen och kvällen. Idag på lunchen åt jag en portion som hade ganska mycket potatismos. Jag älskar potatismos men har ju inte ätit så mycket sådant på ett år. Jag har haft så himla ont i magen idag igen.

Aj, aj, aj! Stackars mig!

Så på ett sätt är det en lärdom att skärpa sig pikulite. Men samtidigt känns det tråkigt att kroppen reagerar så starkt på mat som den inte är van med.

Jag har också funderat att ifall man undviker alla mjölkprodukter och sedan får i sig av dem i något senare skede, kommer kroppen att klara av laktosen? Fast jag undviker mjölkprodukter och har minskat på dem så får jag ändå i mig lite dagligen. Lägger lite vanlig mjölk i kaffet och om jag äter mat på jobbet eller på restaurang funderar jag inte så mycket på om de innehåller mjölk eller inte.

Så nu borde jag försöka få min svullna onda mage att lugna ner sig lite. Så det skulle kännas bra igen. Tack magen för att du påminde!
Bättre stuff än hodare och friterade lökringar. Troligen också godare!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!