6.1.2017

Tamburen före och efter

Vår lilla tambur har aldrig fungerat så bra. I synnerhet när man har en fyraåring i huset och man borde ha enkla och vettiga förvaringssystem för hans ytterkläder.

Tamburen är fyrkantig och det finns inte riktigt en enda vettig vägg som man kunde borra upp något på, den enda fria väggplätten innehåller teknik och säkringsskåp och what not. Tre dörrar (ytter, wc och ingång) tar upp väggutrymmet samt en vägg är täckt med skåp för ytterkläder.

I fyra år har jag funderat hur vi ska lösa förvaringen och när jag en dag plötsligt kom på det så var jag eld och lågor. Jag tycker nämligen inte att det är kul att komma hem när det första man ser är en oinredd och störande tambur!

Jag hittade en vettig förvaringslösning från Ikea. Man fäster skenor i väggen och så kan man fästa korgar, hyllor, knaggar, speglar på skenorna. De tar inte mycket utrymme PLUS att man kan ändra och flytta på saker när det behövs. Så smart!

Här startpunkten. Detta ser man när man kommer in genom ytterdörren. Den där bänken har jag letat efter i evigheter och jag råkade hitta den på webben för ett halvt år sedan. Tidigare stod där en äcklig söndrig körsbärsbrun liten byrå som hängt med från min studielägenhet. Väggen ovanför bänken vågar vi inte borra i. Även värmeelementet tar upp massor väggutrymme.

TADAA! Min handväska har fått en egen plats. Har fått in lite inredning i form av grönt, ljusslinga och ramar också. Inte är det ju som i någon snygg inredningstidning men väldigt fungerande i just detta utrymme.

Här ett foto från motsatt håll. På väggen till höger om ytterdörren fanns Kevins knagg. Man ser hålen i väggen.

Hans knagg finns alltså på samma ställe som förut men nu har han också en korg där nere där de aktuella mössorna och vantarna finns. Mycket enklare för honom att hitta sina kläder samt lägga dem på rätta ställen när vi kommer in. Tidigare fanns handskarna och mössorna i den söndriga byrån och dit orkade han ju aldrig lägga dem. På hyllan där tavlan står kan man lägga nycklar och mobiler när man kommer in. Bra höjd så inte barnet kan nappa dem. Skenan saknar ännu något, en korg eller hylla, samt lite inredningsdetaljer. Det får vi ta senare.

Jag tycker det är en helt annan fiilis nu när man kommer hem och ser ordningen. Jag märker att jag blir lite lyckligare av sådant, hah! Jag är ganska stolt över mig själv att jag kom på detta, fyra år tog det men nu är det äntligen bra!

_____
EDIT
Jag måste ännu tillägga att vi också förnyat belysningen i tamburen. Tamburen är det mörkaste stället i vår annars ljusa lägenhet. Det finns inget fönster förutom det avlånga på ytterdörren.

Vi hade en vanlig plafond med någon vanlig lampa i taket tidigare. Lampan var tänkt med "mjölkglas" och gav nog inte hemskt mycket ljus. Nu har vi en plafond med nio små starka vita led-lampor. Härligt med ordentligt ljus och jag har allt mer börjat gilla vitt ljus istället för det gulaktiga. Allt känns mycket fräschare.

Så tips tips! Tänk på belysningen, den spelar stor roll!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!