7.2.2017

Aggressionsinlägget (tur att detta inte är en feelgoodblogg!)

Visst är det bra när man kan vara arg i sync! Jag är så himla arg. Det är som om all ilska som jag hållit inom mig hela mitt liv vill ut. Skulle villa gå in i ett rum med mjuka väggar och bara skrika och slå tills jag inte orkar mer. Föreslog just åt Catzo att vi skulle fara till Raivohuone (!!!).

Vad är jag arg på då? Ja, du. Det mesta känns det som. Jag är arg på världens alla orättvisor. Jag är arg på folk som inte står bakom sina ord. Jag är arg för att jag blivit så besviken. Jag är arg för att alla inte behandlas lika. Jag är arg på folk som ignorerar och osynliggör en. Jag är arg på folk som famlar och måkar och så är det jag som får skulden. Jag är arg för att HUS är en sån jävla stenålders organisation att de FAXAR saker och att faxen tappas bort eller inte kommer fram alls. Jag är arg på folk som jobbar inom kundservice och är sjukt otrevliga. Jag är arg på att folk inte kan hantera det att jag en gång under mitt 35-åriga liv uttrycker en avvikande åsikt. Min mormor har sagt upp bekantskapen med mig för att jag stod upp för mig själv och mina känslor och jag berättade att hon sårade mig och att hon betedde sig dåligt. Jag är arg för att jag så ofta känner mig udda och att jag inte passar in. Jag är arg för att jag blir så upprörd av en annan människas beteendemönster. Jag är så arg över att det finns så himla många dåliga chefer där ute i vårt land, herregud sådana storyn man hör. Jag är så arg över folk som gör sig roliga på andras bekostnad. Jag är så arg för att jag inte insett saker tidigare. Jag är så arg för att en annan människas idioti ger mig så många sömnlösa nätter och får mig att må dåligt. 

Min överlevnadsstrategi har alltid varit "Just smile and wave!". Nu tycker jag att det får vara nog. Varför skulle jag inte få säga om någon beter sig som en idiot? Eller om någon sårar mig? Eller om jag är besviken på något? Jag har väldigt sällan sagt något. Men fan, jag är väl ingen dörrmatta utan känslor heller. Tvärtom. Måste man vara så himla balanserad och trevlig hela tiden?

Hoppas jag blir normal snart...

Och savslutningsvis citerar jag Catzos inlägg: "RAAAAAAHHHHHHH jag måste gå och sätta huvudet under kallt vatten en stund. Hej då."

Jävla flinande kex i min glass idag! ARGH!

10 kommenttia :

 1. Kram! Det känns säkert bättre efter lite avreagering :) Pms? Jag har nämligen börjat märka av liknande symptom nu efter förlossningar och graviditeter ett par dagar innan... Jag blir arg på allt och alla! Först nu har jag fattat vad det beror på. Jäkla hormoner!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pms är en verklig grej och blir vanligare ju äldre man blir. Men varför ska en kvinnas vrede så ofta förminskas till att "det beror på hormoner"... "Har du pms, eller?" Nog sablar har man rätt att vara arg fast man är kvinna. Arg på riktigt.

   Poista
 2. Bloggläsare8.2.2017 9.49

  Heja dig för att du står upp för dig och dina åsikter. Det är det som räknas i längden. Med barn tycker jag det blir ännu viktigare att värdera sig själv högt för att orka bra.

  VastaaPoista
 3. Klart man måste få säga ifrån, ingen ska behöva bli behandlad som en dörrmatta! Jag sa ifrån och sa upp bekantskapen med en barndomsvän för flera år sen, just för att jag gick nog av att bli utnyttjad och behandlad som värsta dörrmattan. Inget jag ångrat. Kram till dig! ❤

  VastaaPoista
 4. Ingen skall behöva vara en dörrmatta. Punkt slut! Man får vara arg! Kram

  VastaaPoista
 5. Ping! Brukar titta in i din blogg ibland och tycker den är härlig just pga. ärligheten och den här typen av inlägg. Men behöver faktiskt inte smile and wave (strular lite med det själv också!), och det härliga med att få fler år på sig är att man man bara kan säga fan till allt och säga till folk som beter sig illa. Eller bara säga öppet att idag är skit, återkom imorgon om ni vill se mig mer solig. Kram från en som också har en mormor som betett sig skit och sagt upp kontraktet. Ps. Läs denna på nästa dag som den här: https://markmanson.net/not-giving-a-fuck

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!