5.2.2017

Den stora finlandssvenska mårjenskryssningen

När jag för första gången stötte på Den stora finlandssvenska kryssningen i mitt flöde så trodde jag att det var ett skämt. En hel båt med bara finlandssvenskar. Nu vet jag att det inte är ett skämt. 3jorn blev nämligen ombedd att hålla en session om fotograferande och företagande på kryssningen. En session som vi alla i familjen har varit nervösa över i flera månader. 3jorn är nämligen helt som jag, han gillar inte att stå och prata framför en massa folk.

Men hans session gick väldigt bra och han hade stort stöd av Armi som hade bett honom dit. De hade planerat allt grundligt. Sessionen var intressant och 45 minuter var nästan för kort tid för de gick över tiden och hann inte ens snacka om allt. Duon fick också väldigt bra feedback direkt efter. Jag är så otroligt stolt!

Själva kryssningen då? Det var väl riktigt kul när man tog det hela lite ironiskt. Allt började med skumppaglas i rad och Paleåwille som framförde "Fi-fi-finlandssvensk". Det var väldigt mycket "Mårjensmårjens!" och givetvis fanns det en drink som var döpt till Mårjens. Men visst var det humor och kul att det ordnas en kryssning för "oss". Tyvärr var medelåldern väldigt hög och det var vi nog ganska chockade över när vi kom till båten. Det fanns massor fint program för barnfamiljer men Kevin fick denna gång stanna med Mumi och hennes man eftersom det var en så nervös grej.

Men nu har vi fått uppleva en finlandssvensk kryssning. Roligt var det! Tack Armi!

Alla fick en namnbricka.

Att skål bara!

Vi hann inte se så många artister pga. krockande tidtabeller, med Feki hann vi lyssna på innan 3jorns session.

Sedan var det dags...

Han fick fart på när han fick tala om sitt favoritämne. Han fick feedback efter sessionen att detta var första gången en kvinna i publiken fattat skillnaden på AV och TV på (Canon) systemkamerorna. Och då hade hon gått en fotokurs.

En rolig story om korvfotografering fick avsluta det hela.

Armi hade gjort fina linsdukar. Sessionen var ett samarbete med Företagarna i Finland (Yrittäjät).

Aj vilken lättnad när allt hade gått bra och sessionen var över. SKÅL!

Sedan blev det buffé.

ÄLSKAR DESSA! (Små färgade hamburgare som Kevin brukar kalla dem).

Även Svenska Yle fanns med på kryssningen och det var nära att jag skulle ha haft äran att vara Buu-stämpeln. Men eftersom detta handlade om 3jorn och hans grej så tog jag ut en semesterdag och koncentrerade mig på att vara hans stöd.

Så roliga underbara typer!

Färgkod: Svart.

Vi hade en väldigt bra hytt!

2 kommenttia :

  1. Nå nog skulle man ju ha varit med, ides inte höja medelåldern ytterligare��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha. Jag tror att du nästan skulle ha sänkt den. Eller då är du bara ungdomlig :D

      Poista

Roligt att du kommenterar!