5.2.2017

Första skidsemestern som familj

Jag märkte att jag inte uppdaterat något från vår fösta skidsemester som familj. Vi spenderade ett förlängt veckoslut på Himos tillsammans med min mamma, hennes man, min bror och hans sambo.

3jorn och jag älskar att vara i backen. Men det hade vi glömt. Vi har nämligen inte snoukkat eller åkt slalom på fem år. Det har bara inte blivit av. Men oh shit så vi njöt!

Även Kevin gjorde slalompremiär. Vi började med babysteps, inga långa tider och han fick sluta direkt han ville. När vi åkt en gång i minibacken frågade han redan när han får fara till de riktiga stora backarna, heheee. Han hittade balansen fint men att bromsa eller svänga blev inte till något ännu. Nästa vinter får han gå i skidskola tänkte vi.

Det var kul att vi var flera som kunde turas om att vara i backen. Vi var nog såååå trötta på kvällarna, är inte riktigt van att spendera så många timmar utomhus under en dag. Och nu var vi ju tre dagar i backen.

Det enda dåliga med semestern var att jag sov som en kratta vilket påverkade humöret en del. Jag sov två nätter i en dubbelsäng med Kevin, vilket inte var en succé fast jag först tänkte att det skulle vara mysigt. En natt sov jag på en madrass på golvet i vardagsrummet och sista natten fick jag en dubbelsäng för mig själv när delar av gänget åkte hem. De nätterna sov jag bättre.

Men annars var det så himla lyckat och roligt! Kevin är nog en bra typ att resa med, det är så enkelt och han är så med på allt.

Här följer en megafotobomb från Himosdagarna.


Bollhuvuden!

Just innan första åket.

Skidor och monon fick han låna av sin småkusin. TACK!

Framför mig min mamma och i andra hissen hennes man.

Mamma och jag. Vi hade så himla tur med vädret!

Vackert.

Jag var så glad och kände mig ung och fri där uppe på toppen :D

Han är så otroligt bra på att åka snowboard. Jag testade inte ens mitt bräde fast jag hade packat med det. Jag känner mig för gammal och skraj för det, hahaa.

TREATS!

Mumi och Kevin umgås på morgonen. 
Någon är halvt redo för backen. Stugan var bra! På gångavstånd till backen. Två sovrum och stort loft.

Brorsan och hans sambo åkte också i två dagar.

Den här bilden heter: O-OU!

Kevin hade en sele. Han kunde ju inte bromsa eller svänga så jag fick styra honom. Några gånger åkte han utan selen i minsta backen. Jag var rädd :D

Matthissen kunde han åka helt självständigt sista dagen.

Det var ganska tungt att ploga där efter honom, han åkte ju bara rakt ner.

På Himos finns mycket svarta och röda backar. Vi flinade åt skylten som var bredvid den svarta backen som var vår favorit första dagen. EXPERTS ONLY! Aj sådan mjölksyra man fick i benen!

Vi hade mycket tumistid i backarna.

En kväll blev det tortillas på stugan. Kolla knipsan :D

Ibland måste man vila och se på Netflix lite.


Sista kvällen blev vår familj ensam på stugan. Här en bild efter det sista åket just innan liftarna stängde. JEEE!

Efter sista kakaon på caféet var några ganska trötta och 3jorn fick lite extra träning av att transportera sin familj till stugan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!