30.5.2017

Uppdatering av preggostatus 28+6

Nu har jag påbörjat min andra vecka av sjukledigheten. Förra veckan var det en massa spring till rådgivning, läkare, pelkopoli, shrink etc så jag var nästan stressad och kände inte att jag hann vila tillräckligt. Den här veckan är som tur lugnare.

Magen för nästan en månad sedan på Teneriffa.

Igår låg jag i sängen hela dagen. Det har jag också gjort idag. Jag är så himla trött men blir nästan apatisk av att bara ligga. Dock är det himla skönt att bara ta det lugnt och visst har det varit bra för ryggen att vila. Den är nog forfarande sjuk, vissa dagar mer än andra. Några gånger har det knakat till riktigt obehagligt när jag suttit mig ner.

Det som är bra är att jag kan sova mer. Mina nätter är ju väldigt hackiga för jag kissar ofta och så vaknar jag till varje gång jag ska svänga mig för det tar så ont. Så nu kan jag lite ta ikapp sömnen.

Under förra graviditeten hade jag inga problem med hemoglobinet. Nu har det droppat mycket. Så kanske inte konstigt att jag varit trött. Äter järntabletter men det lär ska ta en stund innan de hjälper.

Puss lillis!

Jag har inte motionerat alls på länge på grund av ryggen. Nu har jag testat en halv timmes preggoyoga och det kändes riktigt bra. Idag jumppade jag lite med ett gummiband för att förstärka musklerna. Jag har gått upp i vikt för snabbt, säkert delvis på grund att jag ätit som en kratta och inte rört på mig alls. Så där måste jag också skärpa mig och har nu gjort det i två veckor utan större problem. Så hoppas vikten inte fortsätter gå upp i samma takt för då är jag i strilet.

Men annars är det bra. Jag har ork att vara en lite bättre morsa åt Kevin när jag är ledig, har liksom lite energi kvar på kvällarna. Babyn yrar på i magen. Hen är otroligt aktiv och ryms väl ännu och slänga volter där inne. 3jorn har tagit över mycket ansvar för att spara på min rygg. Han är en klippa!

Magen för en vecka sedan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!