11.6.2017

Att resa med en nästan femåring

Teneriffa baby!

Vår lilla Kepsuli är nog en riktigt globetrotter och jag tänkte skriva lite hur det var att resa med honom nu när han nästan är fem år gammal. Han hade helt otroligt tålamod för det mesta och jag är så glad över att vi gjorde denna resa nu. Så väldigt roligt att resa med ett stort och förståndigt barn.

Han hade kanske aningen mer åsikter under resan än hemma. Om vad vi/han skulle göra och så. Men jag antar att det berodde på avsaknaden av rutiner. Hemma är allt så inrutat och framskrider per automatik.

Riktigt egna hörlurar fick han inför resan. Eller hörluvor som han själv brukar säga.
Flygresorna gick väldigt bra. På dit vägen var han lite mer otålig, han visste ju inte hur länge resan skulle ta. På hemvägen frågade han en gång när vi är framme, efter att vi flygit två-tre timmar och flygningen tog sex timmar.

Stämpling på g.

Vi hade en del underhållning åt honom till flyget. Ipad, block, färgpennor, stämplar, slickepinne, russin, en ny liten bil för båda vägarna samt en bok med klistermärken. En bil och boken med klistermärkena förblev oanvända. Otroligt. Det var som att han på hemvägen visste att man måste sitta tills man är framme. Han kollade på ipad medan 3jorn kollade en film på sin telefon och jag tittade på Frankie & Grace-serien på min telefon.

Biltidning är den bästa tidningen.

När vi hyrde bil satt han snällt på baksätet och då körde vi nästan hela dagen. Det fanns väl så mycket att se, undra över och fundera på. Jag fattar inte hur han orkade så länge.

Chillaren på baksätet.
När man är på stranden med ett barn så finns det sand över allt.
Ätandet var aningen svårt. För ett och ett halvt år sedan när vi reste till Puerto Rico så levde han på franskisar. Nu bestod hans kost av pasta, broilerben, franskisar, plättar, melon, glass och godis. Han åt ganska lite men man var ju själv heller inte hemskt hungrig i hettan så vi tog ingen stress.

Middagstid.
Det roligaste han visste var minidisco, att gunga och simma i poolen. Han hade också sin börs med där det fanns pengar som han fått till present. Han fick själv välja vad han köpte för dem. Det blev väldigt många leksaksbilar. Att gå till leksaksbutiken var dagens höjdpunkt.

Parkettien partaveitsi på minidisco.

Han studerar nya bilar utanför leksaksbutiken.
Han ville inte bli kompis med någon på hotellet, fast det fanns barn i hans ålder som talade svenska. Han ville hänga med oss.

Så resan gick väldigt bra. Sovandet funkade för alla andra inblandade än mig som hade så ont i ryggen. Till slut blev det så att männen sov i dubbelsängen och jag sov i vardagsrummet på en extrabädd. Det blev den bästa lösningen för denna gång.

Så det var en väldigt bra latmaskresa på alla sätt. Nästa gång vi reser på solsemester blir det som en fyrapersonersfamilj om allt går bra. Sen blir det andra bullar, hahaaa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!