27.6.2017

En första hobby för en femåring, cirkusskola?

Vi har funderat om Kevin skulle må bra av en hobby i höst. Egentligen hade vi tänkt skippa hobbyn fram till skolåldern men nu känns det att det ändå kunde vara en bra idé med något eget för honom efter att bebisen anlänt. Liksom en "stora barns grej" där han får stå i centrum.

Vi har letat efter alternativ och många femåringar förväntas vara själv på hobbyn. Det vet jag att inte fungerar i vårt fall så jag har försökt leta en hobby som han kan hålla på med tillsammans med en förälder. Senare kanske han kan ha en hobby tillsammans med en kompis.

Jag hittade en cirkus- och akrobatikskola i norra Helsingfors som hade förälder + barngrupper. De råkade ha öppna dörrars dag så vi körde dit för att kolla in stället. Det var massor folk och superhössligt men Kevin verkade trivas. På de riktiga timmarna är det ju mindre folk och inte friträning så på det sättet skulle det vara annorlunda sen.

Under början av hösten skulle det vara 3jorn som skulle fara dit med Kevin. Senare kanske jag också kunde fara dit med honom. Stället ligger nästan granne med min mamma så kanske hon kunde hjälpa till i nödfall någon gång om tidtabellerna inte går ihop.

Vi ska fundera på saken och diskutera med Kevin. Det kostar ganska mycket så om vi anmäler oss så borde vi verkligen gå. Samtidigt vill vi inte tvinga honom till något han inte vill, det är trevligare för alla om hobbyn är rolig och barnet också själv vill det. 

Rolig kuriosa, när jag gick i lågstadiet gick jag i cirkusskola en tid. Jag lärde mig gå på boll och cykla med en enhjuling. Det var ganska roligt.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!