20.6.2017

Preggostatus vecka 33

Påväg till rådgivningen (31+6)

Nu går vi just in i vecka 33 och idag var jag på rådgivningen. Allt var bra men hemoglobinet hade fortfarande inte stigit. Jag som trodde det hade stigit eftersom jag varit piggare. Men det måste bero på sjukledigheten, att jag vilar mycket och tar allt i långsammare tempo. Visst är jag trött, jag kan somna för en stund i början av kvällen. Men känner mig ändå inte lika hängig som tidigare.

Det märktes stort i vikten att jag fixat till ätandet. Inget mer mässände av godsaker, bara ibland. 

Babyn låg med huvudet neråt och allt verkade bra med hen.

Under min sista vecka på jobbet fick jag låna denna underbara minibil av min pappas familj. Det underlättade mycket.

Jag var ju sjukskriven i två veckor tidigare. Sedan jobbade jag i en vecka varefter jag blev sjukskriven för ytterligare två veckor fram till min semester. Så nu har jag kunnat ta det lugnt och det märks nog positivt i både ryggen, orken och måendet. Visst är ryggen fortfarande sjuk men sällan lika sjuk som kvällarna efter jobbet. Jag försöker variera mellan att ligga ner, sitta, stå och röra på mig. Det verkar vara bäst för ryggen. En dag som jag bara låg i sängen hela dagen så hade jag väldigt ont på kvällen, så det var inte heller bra. En dag var vi på Högholmen, jag promenerade mycket den dagen men tog pauser och gick långsamt. Då hade jag inte så ont på kvällen som jag hade förväntat mig. Så det känns inte som det finns någon logik i ryggvärken. Har haft lite problem med foglossning och haft riktigt ont över blygdbenet. 

Sovandet är svårt, vaknar alltid när jag rör på mig för det tar så ont. Dessutom måste jag kissa ofta och så ser jag massor drömmar. 

Jag märker också att det mentalt händer saker. Tidigare har jag mest haft en känsla av oro och panik, hur ska vi klarar den nya livssituationen? Vi som har det så harmoniskt nu. Men den senaste veckan har det ändrat mot mer positivt. Jag har börjat se fram emot förändringen och tycker det ska bli så härligt med en baby. Givetvis finns oron där för vi vet ju inte hur bitarna sen faller på plats, men det känns ändå mer positivt.

Så nu börjar vi snart semestra alla ihop och det ska bli så kul. Hoppas jag hålls i relativt bra skick så jag orkar göra något tillsammans med Kevin och 3jorn.

Mammalådan anlände för några dagar sedan. Jag tycker den har bättre innehåll än Kevins låda. Vi har ju kvar alla Kevins babykläder men det är roligt att ha något helt nytt åt nykomlingen.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!