2.6.2017

Second hand-tips i mitt kära Borgå

På vappen hade min väns och hennes systers second hand butik öppningsfest i Borgå. Vi roadtrippade givetvis dit för att se stället.

Bohemia är en väldigt fräsch och mysig butik med ett nytt koncept som vi kanske inte är så vana med här i Finland. Min bild av traditionella loppisar är att det är stökigt, luktar unket och det är svårt att hitta något. Båsen på Bohemia städas och ordnas konstant och det blir inga klädhögar att gräva i. Allt är framme snyggt och prydligt. När vi besökte stället så fanns det mycket kvaliterskläder. Jag köpte en Lexington-kofta för mina hemmamammadagar.

Det säljs också en del nytt i butiken, kläder samt inredningsprylar. Om jag inte bodde så långt ifrån så skulle jag besöka stället oftare.

Nytt och gammalt

Fönstret var dekorerat öppningsfesten till ära

Myspys

Catzo hittade en hel hög med grejer.

Härliga inredningsgrejer.

Efter shoppandet blev det lite kaffe och kakao innan vi körde tillbaka till Helsingfors. 


Ja, och varför det står "mitt kära Borgå" i rubriken kanske jag måste förklara. Jag studerade ett år på Informationslinjen på Svenska folkakademin efter att jag tagit studenten. Oj vilka minnen jag får alltid när jag rör mig där. Det var ett fint år och jag älskar Borgå.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!