26.7.2017

Babyshower under grenarna av ett stort träd

Tänk att jag så här på gamla dagar och andragångspreggo fick uppleva en babyshower!

Igår skulle jag träffa en vän i Brunsparken men det visade sig att flera andra vänner också hade hittat dit!

Fast jag hunnit träffa en del vänner så har jag funderat att näääär skulle jag hinna träffa resten innan jag dyker in i babybubblan. Nu fick jag träffa många av dem på en gång. Härligt!

Det fanns en blöjkaka, godsaker och så fick jag ett presentkort till ett day spa!!! Så härligt! Vi satt där under trädet och snackade i flera timmar. Tänk vilken lycka att få träffa så många vänner på en och samma gång!

Vet ni den där leken där alla hämtar babyfoton på sig själv och blivande mamman ska gissa vem som är på bilderna? Jag har alltid tänkt att det nog säkert är ganska lätt. Men det var ju helt otroligt svårt!!! Hahahaaa. 

När babyshowerkulturen började bli vanligare här i Finland så var jag nog ganska fundersam över konceptet. Jag har aldrig varit den som vill fira saker i förväg. Liksom först sen när något är RIKTIGT säkert så kan man fira. Annars för det med sig otur eller något. Under slutet av en graviditet och under en förlossning kan ju vad som helst hända. Men jag uppskattade verkligen att få sitta ner med mina vänner innan babyhulabaloon sätter igång.

När Kevin föddes för fem år sedan var det ännu väldigt ovanligt med babyshowers men den nya traditionen tycks ha fått ett fotfäste nu. Och det är ju bra att man kan planera lite utgående från den blivande mamman. Jag var t.ex. i början av sommaren på en Blessingway. En form av babyshower som inte koncentrerar sig så mycket på t.ex. gåvor till bebisen utan har mer en spirituell karaktär och koncentrerar sig mer på moderskapet. Det var väldigt fint och passade den blivande mamman ypperligt. Så det är nog kul med babyshowers och här i Finland är de ju som tur inte lika kommersiella som i USA.

 Min shower var perfekt. Babyn får nog all uppmärksamhet sen när hen anlänt så det var härligt att bli uppmärksammad på detta sätt. Tack tack tack till er mina vänner!Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!