13.7.2017

Nattlig preggoshow i sängen

Alltså sovandet blir nog bara svårare och svårare nu när jag är så stor. Igår natt fnittrade jag faktiskt lite för mig själv, liksom HUR SVÅRT KAN DET VARA? Nå jag ska berätta hurdan show det är i vår säng varje natt.

För det första så har jag en lång dyna som jag har bredvid mig så att den är under min mage och mellan mina ben för att stabilisera höften. Sen har jag en dyna eller ett täcke inproppat vid ryggen som stöd på andra sidan. Jag är alltså omringad av en mur.

När jag ska vända sida så är det värsta shown. Att få mig svängt om är inget lätt. Först ska det pustas och flåsas och perklas lite för det tar så himla ont i höften att svänga. Jag måste riktigt koncentrera mig på höften då jag gör det. Sen när jag väl kommit över till andra sidan så ska alla dynor placeras igen.

Sen kissar jag kanske tre gånger om natten. När jag ska upp från sängen så är det ett enda flåsande. Det tar himla ont över allt när jag legat stilla en tid och när kissblåsan är full. Det brukar knaka ordentligt i höften när jag väl kommit upp i sittande ställning.

Sen är det allt möjligt annat. Lungkapaciteten har minskat och när jag ligger på sida så känns det nästan som jag inte kan andas för lungorna är ihoptryckta. Jag försöker öppna bröstkorgen genom att svänga övre kroppen upp mot taket. Min inhalator hjälper också lite.

Sen kommer kramperna i benen. Jag har haft magnesiumspray som jag smort på de muskler som brukar krampa och jag tycker det har hjälpt. Burken med spray tog slut och jag var utan i någon vecka. Det kändes som varje gång jag lite försökte sträcka på mig att en kramp skulle komma. Om något krampar måste jag skutta (väldigt ograciöst) från sängen för att få bort krampen. Nu har jag köpt en ny burk med spray och det känns lite bättre.

Av någon orsak har jag haft täppt näsa i några månader när jag ska sova. Om jag andas genom munnen så torkar läpparna och halsen blir torr. Har varit tvungen att använda nässpray för att sova.

Det nyaste fenomenet är i hjärtat. Jag kallar det för "muljahduksia" på finska. Som att hjärtat slår kullerbytta, kanske någon sorts oregelbunden hjärtrytm. Läste att det är ganska vanligt när man är gravid och det känns mest just när man lägger sig på kvällen. Känns väldigt obehagligt.

Dessutom drömmer jag massor. Annars brukar jag inte drömma eller komma ihåg det så det är riktigt spännande tillägg till mina annars så trevliga nätter.

Jag är trött.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!