21.7.2017

Preggostatus vecka 37

Megamagen på beachen.

Det är nästan en månad sedan min senaste preggostatus. Visst har jag skrivit om min nattliga preggoshow och andra grejer.

Jag orkar fortfarande hyfsat så här i lediga tider. Min moderskapsledighet började officiellt förra veckans onsdag. Känns helt absurt att jag under förra graviditeten jobbade ända tills mammaledigheten började. Jag var nog i väldigt mycket bättre skick den gången.

Påväg på överraskningsfest.

Jag börjar också längta till tiden då babyn är ute. Jag börjar vara ganska trött på att vara gravid. Jag försöker ändå njuta av de sista veckorna som en tremannafamilj och inte längta framåt alltför mycket i tiden.

Jag funderar mycket på förlossningen, väntar samtidigt på den med iver och med panik och rädsla. Väldigt konstig känsla.

Jag har fått svullnad i fingrar och fötter. Babyn härjar så hela magen skumpar och det känns som den kan spricka när som helst. När jag vaknar på nätterna för att kissa så känns det som jag skulle ha ont i alla mina inälvor. Bäckenet knakar och gör ont.

Nästa vecka har jag rådgivning. Undrar om hemoglobinet alls stigit? Maltofer tabletterna hjälpte nog inte alls så nu har jag bytt till flytande preparat.

Jess jag har ett behändigt bord!

3jorn har som tur låtit sin trasa till fru vila och komma lätt undan på hemmafronten. Han orkar också lyssna på mitt gnäll. Jag är så himla glad att Kevin är så stor att även han kan förstå saker. Han fattar att jag inte är riktigt i skick. Han brukar pussa min mage och för några dagar sedan ropade han plötsligt en kväll till magen: "Hördu bebisen! Du ska sen heta Amanda!". Det hade han alltså hittat på helt själv. Tur att jag har ett så bra team här hemma.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!