18.8.2017

Dagbok under snittveckan

Jag skrev ner lite tankar varje dag förra veckan inför det planerade snittet.

Måndag

Jaha. Veckan då tre blir fyra är här. På fredag har vi tid bokad till planerat snitt på Barnmorskeinstitutet. Känslan är konstig, liksom att veta när det händer. Vi har vetat redan i flera veckor och jag har mest hoppats att babyn ska hållas inne tills fredag.

Jag märker att jag har ganska svårt att vara. Samtidigt som jag ser fram emot fredag så är jag väldigt rädd. Det känns som jag inte skulle ha rätt att vara rädd när jag till slut fick det planerade snittet. Men jag är. På ett annat sätt än för en vanlig förlossning. Jag har aldrig blivit opererad tidigare. Hur kommer det att kännas? Kommer det att gå bra? Inverkar detta på babyn på något sätt? Hur kommer läkandet att gå?

För några nätter såg jag en mardröm om en väldigt osympatisk läkare på Kättären som sa att vi måste komma in redan på onsdag. Jag fick väldig ångest i drömmen. Kanske för att vi är så inställda på fredag, barnvakterna är fixade och behovet av denna countdown i huvudet är stor. Egentligen skulle det ju vara skönt om det var över snabbare.

Tisdag

Mina dagar ser ganska lika ut. Jag sover sent eftersom jag är uppe på toaletten ungefär sju gånger per natt. Om jag inte vaknar för att gå på toaletten så vaknar jag till bortdomnade armar. Obehagligt att de domnar hela tiden. 

Jag insåg en sak idag. Jag har hört väldigt få gånger frågan "Känns det som det börjar hända något?". Den fick jag höra många gånger senast. Men nu vet ju den närmaste kretsen om snittet så alla väntar på fredag. 

Igår var jag så slut att jag nästan bara låg i soffan eller sängen hela dagen. Idag lyckades jag göra en storstädning av köket. Skönt att sedan komma hem med den nyfödda till ett lite renare och städigare hem.

Onsdag

Idag åkte jag till Barnmorskeinstitutet för blodprov som behövs innan planerat snitt. Där kollas bland annat hemoglobinet och ifall jag behöver extra blod så vet de vad jag ska ha. Kändes väldigt konstigt att gå in där och veta att om två dagar är vi där igen och då har vi babyn i vår famn.


Efter laboratoriebesöket fixade jag lite ärenden i Itis samt köpte hem lite mat till frysen. Det är nog otroligt tungt att röra sig med denna mage, jag måste gå väldigt långsamt.

Idag funderade jag också på att allt känns så högtidligt. Jag tänker hela tiden "nu är det sista gången vi äter middag tremis", "sista gången jag kör bil som gravid", "sista gången på en tid som jag kan ströva omkring i ett köpcentrum helt fritt" etc etc.

Idag var det verkligen vår sista kväll tillsammans som en tremannafamilj. Efter middagen körde vi ner till vår lokala strand och firade med glass. I morgon kväll ska Kevin till min mamma.

Samtidigt som jag inte kan vänta på att vi har babyn i våra armar så är jag otroligt tacksam att snittet ännu inte är i morgon. Jag har så mycket konstiga känslor inom mig.


Torsdag

Sista hela dagen som preggo. I morgon gäller det. Idag har jag sovit länge och försökt ta det lugnt. Packade Kevins övernattningsväska för han åkte till min mamma efter dagis. Bytte rena lakan och handdukar.

3jorn hade ännu idag en fotokeikka, tur att babyn hölls inne så han inte behövde inhibera. Synd bara att fotokeikkan drog ut på tiden och han var väldigt sent hemma. Jag fick vara nervös för mig själv. Kanske på ett sätt bra, en mental förberedelse liksom, man kan sväva i sina egna tankar. Men sen är det tänkt att han är ledig i några veckor vilket är bra med tanke på snittsåret och att jag inte får lyfta saker.

Jag måste medge att jag är väldig nervös. Jag hoppas jag kommer att kunna hålla mig lugn och sansad men känner nog att  risken är stor att tårarna börjar rinna när vi ska in i operationssalen.

Det är tänkt att Kevin ska komma och hälsa på imorgon kväll, jag hoppas jag är i någotlunda vettigt skick då. 

Idag och igår har jag fått otroligt många meddelanden av familj och vänner. Som önskar oss lycka till och dränker mig i kramar och fina ord. Det känns bra att det är så många som tänker på oss.

Idag är det igen väldigt fint väder och det tar i huvudet att jag missar de fina sommardagarna fast jag är ledig. Det är på tok för hett på vår balkong och ingen chans att jag orkar släpa mig ut genom ytterdörren om jag inte måste.

Jag har packat min väska så färdigt som det går. Där finns godis, läsbart, byteskläder för babyn, amningskläder för mig, toalettgrejer, kamera, ipad, laddare, öronproppar etc.

Fortsättning på denna historia följer i förlossningsberättelsen sen när jag lyckats skriva en sådan. Snart ska jag äta kvällsmål och efter det får jag inte äta förrän babyn är ute. Jag kommer säkert att vara svinhungrig i natt bara för att jag vet att jag inte får äta. Hoppas jag kan sova ens lite i natt... Klockan sju ska vi vara på Barnmorskeinstitutet.






Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!