18.8.2017

En vecka efter snittet

En vecka har rusat iväg. Idag var vi till rådgivningen där stygnen från såret togs bort. Jag ser inte själv såret eftersom det blir precis i vecket där postpreggomagens nedredel är. Hälsovårdaren sa att det såg bra ut, men att det var lite öppet på högra sidan. Hon satte sårtejp för att hålla ihop det.

Jag äter fortfarande samma mängd värkmedicin som när vi kom hem från Barnmorskeinstitutet. Tänkte testa att minska dosen lite under veckoslutet och känna efter hur det känns.

Jag tycker jag är ganska rörlig. Vissa grejer tar ganska ont, som att komma upp från sängen eller om man råkar vrida på sig på fel sätt. Men det tar inte alls så infernaliskt ont som för en vecka sedan. Jag har några stygn där inne i magen också som jag känner av högre upp och på båda sidorna. De tar nästan mer ont än såret.

Jag köpte redan tidigare trosor med hög midja som inte skulle skava på såret. Men eftersom min mage ännu är så stor så korvar sig alla trosor just där i vecket där såret finns. Jag var tvungen att köpa lite preggotrosor idag, de känns himmelska. Jag har i en vecka levt med sjukhusets engångstrosor, de har varit sköna för de har inte skavat på såret.

Det är också lite problematiskt med byxor nu. Inget vanligt går på mig ännu på grund av magen och preggobyxorna skavar på såret. Så det bästa just nu är mjuka byxor med tjock resor, typ yogapants.

Jag blöder ännu lite men ganska minimalt. Och magen ser fortfarande ut som en preggomage. Men det skönaste måste nog vara att ligga raklång på rygg i sängen. Det har jag inte kunnat göra på många månader. Och det bästa är att jag inte längre springer på toaletten med en timmes mellanrum. Rena himmelriket.

Jämfört med hur ont jag hade den sista månaden när jag var gravid så känns kroppen mycket bättre nu trots snittsår och stygn och blödning.

Amningen har inte kommit igång än men det hade jag inte förväntat mig heller. Senast tog det tio dagar. Jag försöker att inte ta stress för det utan gör det bästa jag kan och orkar.

Jag är förvånadsvärt klar i huvudet och läget känns väldigt bra. Det är inte så ansträngande att sköta en minibebis som är helt underbar och som för det mesta bara sover och äter.

Magen en vecka efter att den inneboende kom ut.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!