4.8.2017

Preggostatus vecka 39

Napan exploderar snart.

Slutet närmar sig med stormsteg och jag är nog helt färdig med den här magen. Det har varit ganska kvavt här i Helsingfors den senaste veckan och det har varit väldigt svettigt för mig.

Jag har en del svullnad och mina fingrar är som knackkorvar. Jag var tvungen att ta av mig förlovnings- och vigselringen och jag fick verkligen kämpa för att få loss dem. Vanligtvis sitter de så löst att de kan falla av. Dessutom har jag ont i fingrarna dygnet runt men värst är det på morgonen. 


Sovandet är ett skämt. Vi hade riktigt hett en natt i vårt sovrum, jag svettades som en liten gris och sprang på toaletten säkert sex gånger. Sjukt. Jag tror min blåsa blir i kläm under babyn när jag ligger på höger sida för kisibrotten känns alltid värre om jag ligger på den sidan. Jag tror annars också att blåsan har det ganska trångt där inne för det tar nästan ont när jag har kisibrott.


Jag såg Serena Williams tweet och kände en viss tröst över att också elitidrottare drabbas av krämpor. Jag skulle lättare kunna vända sida i sängen om jag bara fick rulla fritt från sida till sida, utan att lyfta höften. Men det går ju inte för då skulle jag rulla över 3jorn eller ner från sängen. Hahaaa.

En natt vaknade jag två gånger till värk som liknade menssmärtor. Har inte hänt sen dess. Nästan dagligen känns det som någon skulle slå en kniv i underlivet. Så något händer där helt tydligt.

Babyn bökar på mycket och har hicka dagligen. Igår på rådgivningen sa de att hon sjunkit lite sen förra veckan.

Kevin har varit på dagis och 3jorn har jobbat denna vecka. Jag skulle villa göra en massa på dagarna när jag för en gång skull skulle ha tid. Men jag orkar inte. Pysslar lite här hemma, tvättar städar ordnar lite men att fara någonstans känns inte hemskt lockande. Det känns som folk stirrar på den enorma magen och så börjar även mina preggokläder skava och vara för tighta och obekväma. Ett par trosor sprack i sömmen här om dagen så nu skulle växandet få vara färdigt tycker jag.

Tur att det inte är mycket kvar!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!