10.8.2017

Tips på bra preggogrejer

Nu när slutet närmar sig så tänkte jag tipsa om några grejer som jag upplevt att jag haft hjälp av under denna graviditet.


Järnsaften! Den fick mitt hemoglobin äntligen att gå upp en aning. Kan alltså vara värt att testa saften om apotekets vanliga järntabletter inte hjälper.


Magnesiumoljan har hjälpt effektivt mot mina nattliga kramper. Om jag smörjt in mina ben med den på kvällen så har det alltid gått minst några nätter utan några kramper alls.

Weledas olja mot bristningar använde jag också senaste gång jag var gravid. Jag fick inte en enda bristning. Det lär dock ska vara genetiskt om man får bristningar eller ej så oljan kanske inte hjälper alla. Det beror på hur mycket kollagen man har i sin hud. Jag valde att smörja in mig även denna gång med oljan och än så länge har jag inga bristningar, får se hur det ser ut sen efteråt.


Gravid app! Jag skulle verkligen inte ha någon koll alls på veckorna om jag inte hade den. Förra gången kom jag ihåg bättre men nu andra gången har jag inte haft så mycket tid att hålla reda på veckorna.


Jag tror att jag skrivit om min avlånga dyna förut men jag måste säga igen att den varit otroligt bra stöd om nätterna. Egentligen borde man ha två, en på vardera sida, hahahaa!

Vad har ni upplevt att ni haft nytta av för grejer under graviditeten?

1 kommentti :

  1. Alltså en sånn avlång dyna!! Det var min räddning då jag var gravid!

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!