27.8.2017

Två veckor efter snittet

Här rusar dagarna iväg och jag hinner tydligen aldrig blogga. Men jag har skrivit ganska långt på förlossningsberättelsen så kanske jag lyckas få den färdig snart.

Jag tänkte skriva lite hur det känns nu två veckor efter snittet. Det känns definitivt som att magen beter sig på ett annat sätt nu efter snittet än vad den gjorde efter Kevins födelse. Kolla bilderna nedan.
Till vänster en vecka efter att Kevin föddes på det traditionella viset och till höger en vecka efter snittet. Magen är ganska mycket större nu efter snittet.

Till vänster två veckor efter Kevins förlossning och till höger två veckor efter snittet.
Jag tycker att det är intressant och undrar vad det beror på. Livmodern har ju dragit ihop sig. Magen känns lite som en ballong, ganska fast liksom. Blir spännande att se hur det utvecklar sig. Jag har givetvis endast vilat och tagit det lugnt. En liten promenad var vi på för några dagar sedan.

Själva snittet är inte sjukt längre men inne i magen känner jag av lite smärta ibland. Men jag känner mig ytterst graciös jämfört med hur det var när vi kom hem och allt tog ont. Jag klarar mig bra utan värkmedicin.

Jag längtar till tiden då jag kan börja träna lite försiktigt och anstränga kroppen lite. Och magen skulle gärna få dra ihop sig lite så jag skulle ha lite större urval av kläder att klä på mig. Men månne den inte gör det snart.

Annars har jag trivats hemma väldigt bra de första veckorna. Jag minns att vi var ute och flängde ganska mycket de första veckorna efter att Kevin föddes. Nu tycker jag det bara är skönt att vara hemma. Men kanske jag börjar längta ut mer när kroppen läkt och vi börjat få lite rutin på livet.

2 kommenttia :

  1. Kan varmt rekommendera Belly Bandit "korsett", en sådan använde jag efter mitt snitt och den krympte magen samtidigt som den gav det stöd man kände att man behövde då hållningen var åt skogen och inälvorna kändes som de skulle ramla ut :D

    VastaaPoista
  2. Jag har faktiskt skaffat en Belly binder men den går inte runt magen än. Magen måste sjunka lite till för att jag ska kunna använda den. Kiva att höra att du haft nytta av en Belly bandit!

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!