22.9.2017

Min första blogglista: Morgonlistan

Nu tänkte jag för första gången fylla i en av Sevendays blogglistor. Jag är verkligen ingen morgonmänniska så därför kändes det som Morgonlistan passade bra för mig.

Dagens frukost avnjöts i skenet av levande ljus eftersom det var en grå morgon.

  • Det bästa med morgnar är:
Hmmm. Egentligen ingenting. Att man överlevt en natt. Nåneeej, men morgonen kommer alltid för snabbt. Det bästa är kanske att de är så lugna för tillfället. 3jorn för Kevin till dagis och Baby M och jag ligger och drar oss. Hon kanske fortsätter sova i vår säng och det är kiva att ligga där och snusa på henne.

  • Då stiger jag upp:
Så sent som möjligt. När mina barn eller mitt jobb eller något annat program tvingar mig. Just nu börjar mina morgnar vid 7 men ibland fortsätter vi ligga i sängen till 9-10. 

  • Det här äter jag till frukost:
Om jag varit aktiv så har jag föregående kväll lagat färdigt en kylskåpsgröt med blåbär. Om inte så brukar jag göra gröt i micron. Just nu dricker jag inte kaffe så det blir en kopp grönt mintte istället. Mycket vatten och vitamintabletter hör också till menyn.

Så sover hon på morgonen bredvid mig. Hon verkar gilla att ligga på mage efter en hel natt på rygg.

  • Det första jag gör på morgonen:
Sätter in tutten/pajar/matar/lyfter upp bebin. Brukar också kolla på telefonen vad som hänt under natten på some.

  • Den perfekta morgonen ser ut så här:
En perfekt morgon innehåller en sovmorgon. Jag får sova till 10 varefter jag äter en stor frukost (jag älskar frukost och brunch) och läser Hesaren på min ipad.

  • Så här länge tar det att göra mig klar för skola/jobb:
Jag försöker minnas hur det var. En halv timme tog det visst om jag inte åt frukost hemma och 45 minuter om jag åt frukost. Jag tar alltid fram kläderna för följande dag på kvällen. Det sparar massor tid.

  • Mitt alarm på telefonen är:
Jag hatar ALLA alarmljud på telefonen. Usch. Men nu har jag den bästa väckningen, nämligen min Fitbit-klockas vibrering. Så skönt att få vakna utan något obehagligt ljud. Men just nu använder jag ju inte väckarklocka eftersom mitt väckningsljud består av: "öööööööööuuuuuuu" och grymtande som hörs från vaggan.

Tur att man får vakna till dessa kinder.

  • Mitt bästa tips mot morgontrötthet:
Oj. Kan inte någon ge tips åt mig mot morgontrötthet istället? Nå mina tips är att man ska gå och sova tidigare. Att inte dricka alkohol för det försämrar kvaliteten på sömnen (Jag har gjort en Firstbeat-mätning och sett med egna ögon). Kanske en wake up-light, jag måste dock sluta med min eftersom jag sover så dåligt så vaknar jag direkt den lyser lite, alltså innan väckningen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!