31.10.2017

Det går att sova med Peltor hörselskydd

Jag tänkte skriva lite om hur vi sover nu när Baby M är 2,5 månad gammal (vart flyger tiden???).

Jag börjar med mig, sovinvaliden. Jag skämtar inte nu när jag säger att jag sover med öronproppar OCH peltor hörselskydd!!! Baby M sover i sin vagga brevid vår säng och hon är en ljudlig sovare. Och jag är en dålig sovare. Men tack vare hörselskydden vaknar jag inte till hennes alla ljud och jag sover riktigt bra. De gånger jag får sömn. När jag matat Baby M på natten så händer det att jag blir och grubbla och fundera på saker när hon fortsatt sova. Det är inte bra. Men det händer som tur inte varje natt. Och en gång i veckan sover jag i arbetsrummet för att få en längre ostörd sömn. Jag har orkat väldigt bra fast det nog finns dagar då jag är sjukt trött. 

Tänk att det GÅR att sova med Peltors bara man vänjer sig! :D

Och den lilla då? Hon sover så bra att jag knappt vågar säga det högt för att jinxa det hela. Hon somnar vid 22-23 och så vaknar hon en gång på natten för att äta, ungefär klockan 03-04. Sen vaknar hon vid 07 för att dricka sin morgonmjölk och så har vi ännu sovit till 10 efter det. Ganska lyx. Jag undrar hur länge hon har den här sovrytmen? Jag gillar speciellt de sena morgnarna. Den sista stumpen mellan 7-10 har hon sovit på mage brevid mig i vår säng. Ganska mysigt.

Kevin sov ju som en kratta när han var i samma ålder. Det var hemskt. Men hon verkar vara mätt och nöjd och ser skillnad på dag och natt. Hon har egentligen aldrig vakat på nätterna. Konstigt. 

På natten brukar jag bara ge henne mjölken på sängkanten. Jag talar inte med henne och tänder inga lampor. Blöjorna byts också i mörker i vår säng. Hon kakkar nästan aldrig på natten. Vet inte om detta har hjälpt henne att fatta att man sover på natten. Eller kanske hon bara råkar vara en naturbegåvning. Jag undrar också om det att vårt liv är så rutinerat när vi redan har ett barn har hjälpt henne. Så var det ju inte när Kevin föddes.

Nå det gäller att njuta nu. Snart får hon väl tänder och blir gråtig. Och så lär hon sig svänga eller stå upp och sen är det slut på lugnet. 

Däremot har dagssömnerna blivit sämre de senaste veckorna. Förut sov hon länge och sov också bra på språng (när vi handlade etc). På balkongen sov hon också tidigare i några timmar, som mest över tre timmar. Nu har hon ibland sovit bara halvtimmes stumpar och så vaknar hon. Kanske får hon tillräckligt sömn ändå när hon sover klockan runt på natten, men visst skulle det vara kul om hon sov lite längre stumpar på dagen. Nu får jag inte riktigt något gjort här hemma. Det är inte heller kul att fara på ärenden med henne på dagen när hon alltid vaknar. Men vi får hoppas att det är en fas. Kanske hon söker efter någonslags dagsrytm för tillfället.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!