30.10.2017

Vår dotter har fått sitt namn


Så har vår minsting fått sitt namn! Ni som följer mig på Instagram vet redan vad Baby M heter, hon har hett det ända sen hon föddes. Det andra namnet var svårare. Hade tänkt att det skulle vara något namn som går i släkten men det fanns inte riktigt något självklart namn, så det fick bli något annat.

Melissa Amanda
heter hon

Melissa är ett namn som funnits med i bilden redan länge. Redan innan vi funderade på ett barn till. Det fungerar på alla de tre språk som finns i släkten och är internationellt. Det enda namnet vi båda tyckte lika mycket om.

Amanda är Kevins påhitt. För fyra månader sedan tog han i min mage och ropade: "Hördu bebiseeen! Du ska sen heta Amanda!". Jag vet inte varifrån han hade snappat upp det namnet men det fanns inte på världskartan för oss. När han sen på Kättären fick höra att hans lillasyster heter Melissa så blev han väldigt snopen. När vi inte hittade ett självklart namn från släkten så tyckte vi att hans Amanda skulle passa bra. Så fick det bli.

Dopet var i vår kyrka vilket var mycket skönt. Kevins dop ordnade vi hemma och det var lite väl trångt och stressigt. Det fanns utrymme att bjuda in lite fler och alla kärl och grejer fanns där. Så fick vi mycket hjälp av min mamma och svärmor som bakade och fixade. Andra hjälpredor fanns också med för att ställa i ordning och städa så allting gick som smort.

Jag måste säga att jag var riktigt varm i hjärtat efter dopet. Vilken fin släkt vi har!

Här följer ett bildregn med en liten del av bilderna från festen.


Här en glad festprisse i gudmors famn.
Melissa döptes av Juho Kankare från Matteus församling. En mycket sympatisk typ. Här ska Kevin precis få torka lillasysters huvud. Melissa fick en hel hög av gudföräldrar som syns på bilden.
Denna dopskål är betydelsefull. Den har varit med i 3jorns släkt ända från 1940-talet om jag minns rätt.
Storebror.
Sedan var det dags för kaffe och kaka.
Här den fina kakan som vår kakmakare gjorde. Så otroligt vacker. Vi valde att ha lila som temafärg istället för det traditionella ljusröda.

Lite godis är väl aldrig fel.
Här Melissas morfars far, långt över 90 år gammal. Anlände med egen bil. Hoppas vi har hans gener.
Ganska trött var hon och tog också en powernap i gudmors famn.
En lightbox måste man ju ha på ett dop.

Jag hade stor klädkris inför dopet. Inget går ju på mig och ville helst inte köpa något nytt som sedan blir för stort efter ett tag. Hittade denna långa klänning i garderoben. Har använt den endast en gång tidigare. Vilken tur.
En småkusin i nästan samma ålder som Melissa var med på festen.
Svärmor hade gjort otroligt goda smörgåskakor och min mamma hade bakat morotskaka.
Famo hade skrivit en fin dikt åt Melissa som hon läste upp.
Här ännu Melissa tillsammans med faddrarna, ett gäng bestående av min och 3jorns systrar och bröder och min svägerska. Gudföräldrarna är barnets vuxna vänner sa prästen. Det var bra sagt. Vi hoppas dessa typer kommer att bli viktiga för Melissa och hållas med i hennes liv.
Eftersom Melissa inte själv kommer att minnas något från sitt dop så gjorde vi en tidskapsel åt henne. Inne i lådan finns kort som gästerna skrivit sina hälsningar och visdomsord på. Dem får hon när hon fyller 18 år. Nu gäller det bara att hålla reda på lådan så länge.
I kyrkan fanns mycket utrymme för kusiner och småkusiner att springa runt.
Hon turnerade runt o många famnar. Här i min pappas frus famn.
Min underbara mamma och jag.
Min underbara dotter och jag. Hon började vara ganska trött i det här skedet.

Våra barn har många far- och morföräldrar.

Det var OMÖJLIGT att få en vettig familjebild. :D
Melissa tackar för alla fina presenter! Hon fick en dopsked, en dopram, en kakspade, halsband, armband, fingerring, Arne Jacobsen-mugg, tallrikar och kläder.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!