20.11.2017

Det stora projektet är påbörjat


För fem år sedan när vi flyttade till vårt nuvarande hem hade de tidigare ägarna precis målat alla väggar. De tycktes ha en förkärlek till beige för det fanns beige väggar i vardagsrummet, köket, hallen och sovrummet. UGH säger jag. Särskilt i vardagsrummet blev det för mycket beige när vår stora soffa också är beige.

Två väggar fixade vi för ungefär ett år sedan. I köket och i sovrummet lade vi in vit tapet. Blev direkt så mycket fräschare.

Väggen i vardagsrummet har jag hatat redan länge men det har inte funnits energi att göra något åt saken. Nu i och med ett barn till och arbetsrum som ska förvandlas till barnrum så finns det massor att fixa. Vi måste byta till en mindre soffa och byta ut förvaringsmöblerna i vardagsrummet. 3jorns dator ska nämligen flytta till vardagsrummet och det kräver omorganisering. Även mer förvaringsutrymme behövs i vardagsrummet.

Kevins nuvarande rum är mindre än arbetsrummet så Melissa kommer att flytta in där någon gång i början av nästa år (beror på när projektet är färdigt och hur hon sover sen). Kevin flyttar till arbetsrummet. Så det finns sjukt mycket att göra för att fixa detta. Det första steget är att vi ÄNTLIGEN målade den där beige väggen i vardagsrummet. Den blev en grå nyans. På den väggen ska nya förvaringssystemet samt teven komma. Vi målade den beige väggen i hallen med samma gråa färg.

Vi målade också väggen i Kevins nuvarande rum, som ska bli Melissas. Kevins favvofärg just nu är ljusröd så han är glad över lite ljusrött på sin vägg. I hans kommande rum ska vi måla likadant men istället för ljusrött är det tänkt att bli mintgrönt. Får se vad han tycker om det.

Kevin var övernatten hos min mamma och hennes man och vi hade bara vår minibebis att ta hand om. Målandet gick ganska smärtfritt men tog nog länge. Blev inte mycket tid över för att lata oss innan Kevin kom hem. Men skönt att ha det gjort. Känns mycket fräschare. Nu blir det att fundera på ny mindre soffa samt hur förvaringssystemet ska byggas upp.

Fick en barsk kommentar på min bild på Insta där min fina tejpning syns (kolla bilden nedan). Redan när jag laddade upp den så gissade jag att någon remppagubbe garanterat kommer att kommentera det. "Såhär fixar man inte!" löd det kort och gott. Fick lite samma fiilis som när andra kommenterar ens föräldraskap. Varför tycker någon att den har rätt att komma och päte om andras saker? Det fattar jag fortfarande inte. Jag fixar väl min vägg precis som jag vill och det har inte någon halvbekant något att göra med, hahaaa. Sköt era egna väggar.

Slutresultatet blev helt bra trots att vi inte skruvade loss delarna utan tejpade. Men shit så slarvigt de förra invånarna målat. Tänkte bli problem med att täcka det beige och man borde nästan ha grundmålat lite med vitt. Men det hade vi inte tid med.

Här syns kontrasten bra. Från gulaktigt till blåaktigt. Från varmt till kallt.

Färdigt! Nyansen är Tikkurilas K498 Valkama.

Före och efter. Tur att den beige soffan ska ut.

Sedan var det dags för det lilla rummet.

Det blev jättefint tycker jag. Älskar kombon ljusrött och grått. Den gråa färgen är samma som i vardagsrummet och den ljusröda T1124.

And the story continues. Jag ska berätta mer när projektet framskrider. 

1 kommentti :

Roligt att du kommenterar!