8.12.2017

En okomplicerad loppiserfarenhet

Jag har inte alls erfarenhet av att sälja begagnade barnkläder. Men nog av att köpa sådana. Vi har nämligen sparat alla Kevins kläder från hans fem levnadsår och det började vara en ganska stor mängd. När Melissa föddes så började jag sortera bort de pojkigaste kläderna. Min vän köpte en ikeakasse full åt sin ettåring och så har jag för första gången sålt kläder på barnloppis.

Det största problemet med att sälja på loppis är att det känns jobbigt och arbetsdrygt. Antingen ska man sälja en dag på något traditionellt loppis, fixa småpengar etc etc. Om man säljer på självbetjäningsloppis så är det ett himla jobb med att prissätta grejerna. Jag har sålt två gånger på traditionellt loppis för många år sedan och för två år sedan på självbetjäningsloppis. Så nu när jag skulle sälja vidare Kevins gamla kläder så funderade jag på om det finns några andra alternativ för att sälja second hand. Och det finns det.

Hittade Ipanainen i Hagnäs. Det är loppis men de säljer också nya produkter för barn. Man för dit en kasse med rena, hela strykta kläder och de prissätter kläderna. Sedan är de till salu i åtta dagar i butiken. Jag gillar loppiset för det är lätt att hitta där, allt är sorterat enligt storlekar. Dessutom har de låga priser, en nästan ny body för 1 euro och nya babyjeans för 1,70 euro. Så produkterna säljer bra.

Det enda problemet är att loppiset är bokat typ i ett halvt år framåt. Jag lyckades ändå få en "pikajakso" och skulle föra kläderna dit inom en vecka från att jag köpt det på nätet. De tar också ganska stor provision för "pikajakso", 50 procent.

Så jag trodde inte att det skulle bli mycket i handen för mig. Men tydligen så fick jag hundra euro för grejerna efter att provisionen hade dragits bort. Dessutom sålde grejerna väldigt bra, bara en liten hög blev kvar.

Så jag är glad! Blev av med stuff och tjänade fyrk. Dessutom var det väldigt enkelt. Jag tror att det skulle finnas efterfrågan för fler loppisar som prissätter. Folk är ju så busy i dagens läge så allt som sparar tid är super.

Ipanainen i Hagnäs

Det här blev kvar. Satte till salu de kläder som var i bäst skick. Allt rymdes ju inte i kassen. Vi har ännu en FPA-låda fylld med Kevins gamla kläder som jag ännu ska hitta på något med.

Försäljningsrapporten var flera sidor lång. De flesta grejerna hade sålts för 1-2 euro. I min kasse fanns mest vanliga brukskläder och finskjortor. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!