15.12.2017

Fyramånaders Melissa


Kuka voisi kellot seisauttaa ja ajan pysäyttää kun maailma lainaa kaikkein kauneintaan, sjöng Suurlähettiläät i en låt som alltid varit en stor favorit. Just så känns det. Jag önskar jag kunde stanna klockorna och leva i denna minibabytid längre än möjligt. Det har varit så fruktansvärt härligt. Men nej, hon bara växer och växer och jag känner att jag inte kan greppa tag i hur snabbt det går. Hur kunde det kännas så annorlunda senast? Då ville jag att minibabyn skulle växa upp fort. Nu, not so much.

Creme de la creme-bebisen.


Folk beskriver Melissa som en glad, lugn och uppmärksam typ. Det är precis vad hon är. Hon ler mycket och charmar alla med sitt leende. Skrattet fortsätter att utvecklas men det hörs ännu sällan annanstans än här hemma.

En kundvagn kommer lastad. Hon brukar nog vara glad för det mesta fast hon ser så sur ut här. Hahaa.

Hon vill ta i allt och vi kan inte längre ha leksaker och dingla ovanför henne i Stokke newborn setet för hon blir arg när de inte lossar. I babygymmet viftar hon som en dåre men brukar inte trivas så länge där. Hon trivs nästan bättre liggandes på köksgolvet där hon kan beundra de färggranna magneterna på kylskåpet.

Söpis.

Hon är inte så intresserad av att försöka rulla runt från rygg till mage om man inte knuffar och hjälper henne. Hon trivs inte heller på mage. Kanske vi tränat för lite. Men på sin fyramånadersdag (i måndags) rullade hon plötsligt runt själv. Två gånger. Jag såg ingendera gången, bröööl. Efter det har hon inte gjort det igen.

På McDonald's.

Hennes rytm har varit ganska lika den senaste månaden. Sover 22-10, med mjölktankning 04 och 07 ungefär. Sedan blir hon alltid sömnig efter att ha varit vaken i två timmar. På dagarna sover hon ute på balkongen och sista kvällssömnen sover hon inne i vagnen.

Ljuvliga unge.

Nu är jag dock lite orolig över att våra sköna sovmorgnar börjar vara förbi. I några dagar har hon vaknat vid 9:30 istället för 10:00. Kanske håller det på att bli tidigare morgnar. Vi får se.

Hennes mjölkmängd har vuxit under de senaste veckorna. Viftandet kräver visst energi. Nu äter hon redan en liter.

Hon har börjat få smakportioner. Jag har inte egentligen sett fram emot det för det har varit så otroligt enkelt med ersättningen. Men kanske får hon lite längre snuttar mellan ätandet om hon hålls mätt längre. Nu dricker hon mjölk med två timmars mellanrum på dagen. På rådgivningen sa de att vi inte får öka mjölkmängden mera utan nu ska hon sakta men säkert få lite riktig mat istället.


Hon älskar när man sjunger för henne. Hennes favorit har alltid varit när jag sjunger Heeeeey heeey baby, uuh aaah, I wanna knooooow if you'll be my girl. Det har jag sjungit för henne sen hon föddes och hon ler alltid stort när jag sjunger den. Nu har jag börjar sjunga rörelsesånger för henne. Till exempel Hjulen på bussen, Prästens lilla kråka och Framåt, framåt, framåt, framåt. Bakåt, bakåt, bakåt, bakåt. STOP. Hon skrattar och flinar.

Soffhäng.

Vid fyra månader kommer "hulinat" och hennes sömn har blivit lite rastlös. Hoppas det går över snabbt.

Zzzzz. Så här somnar hon alltid innan jag hinner få ut henne på första päikkären.

Hon väger 8180 gram och är 65 cm lång.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!